Džombić danas sa Komisijom za „Energoinvest-Rasklopna oprema“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić razgovaraće danas sa Komisijom za sačinjavanje plana rješavanja teške situacije u preduzeću „Energoinvest-Rasklopna oprema“ iz Istočnog Sarajeva, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.
Predstavnici Vlade Republike Srpske, Investiciono-razvojne banke, uprave preduzeća „Energoinvest – Rasklopna oprema“ iz Istočnog Sarajeva i sindikata, dogovorili su se 31. januara da formiraju komisiju koja će do 6. februara sačiniti realne prijedloge rješavanja problema ove firme.

Džombić je ranije rekao da je ovo preduzeće u veoma teškoj situaciji, te da obaveze iznose oko 17 miliona KM, a da godišnje stvara gubitke od više miliona KM.

Prema njegovim riječima, „Energoinvest“ je veoma blizu stečaja kao jedne opcije, dok je druga pokušaj finansijskog restrukturisanja putem kreditne linije. Ovakvo rješenje bi bilo moguće ukoliko postoji spremnost da se restrukturišu potraživanja prema preduzeću.

„Energoinvest-Rasklopna oprema“ prije rata zapošljavala je 2 500 radnika i poslavala na tržištima širom svijeta, dok u fabrici sada 275 zaposlenih radi veoma sitne poslove usmjerene na tržište Srbije.

Radnici ove firme posljednju platu primili su u julu prošle godine, a od tada su samo dobijali razne vrste akontacija, među kojima su neke iznosile svega 100 KM.         

Sastanak Džombića sa Komisijom zakazan je za 14.00 časova u kabinetu predsjednika Vlade, a po okončanju susreta predviđene su izjave za novinare.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare