Dvije teške krađe na području Pala

0

Nepoznata lica izvršila su u protekla 24 časa dvije provale na području opštine Pale – u naseljima Sumbulovac i Pale, pri čemu su počinjena krivična djela teške krađe, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo.


U naselju Sumbulovac nepoznata lica provalila su u vikendicu u vlasništvu lica čiji su inicijali Ž.D. i ukrali pištolj „CZ“, aparat za varenje, bušilicu i kanister sa 25 litara rakije.

U toku noći u Ulici Starine Novaka na Palama nepoznata lica su provalila u pomoćne objekte u vlasništvu lica R.B. i ukrala motornu pilu, ručni cikular i pumpu za pranje vozila.

U oba slučaja izvršen je uviđaj i u toku je rad na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela.

Policija iz Istočnog Sarajeva evidentirala je i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija na području Čajniča.

Po naredbi Osnovnog suda Foča, policijski službenici u Čajniču izvršili su pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice čiji su inicijali NJ.L i tom prilikom pronađena je poluautomatska puška, puška „M-48“, dvije ručne bombe i 1.144 metka.

U toku je dokumentovanje predmeta i podnošenje izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Policijski službenici Policijske stanice Pale podnijeće zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica čiji su inicijali D.S, zbog toga što je u alkoholisanom stanju psihički zlostavljao suprugu i djecu.

Policajci su u protekla 24 časa kontrolisali 109 vozila i vozača, podnijeli jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 97 prekršajnih naloga, legitimisali 21 lice, te iz saobraćaja isključili šest vozača – tri zbog vožnje prije sticanja zakonskog prava i tri zbog vožnje pod uticajem alkohola, te pet vozila – tri neregistrovana i dva tehnički neispravna.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare