Dva aparata neophodna za kovid odjeljenje bolnice “Srbija”

0

ISTOČNO SARAJEVO – Direktor Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija izjavio je da je ova zdravstvena ustanova raspisala otvoreni tender za nabavku dva aparata, mobilni rendgen i portabilni ultrazvučni, koji su neophodni za dijagnostiku u kovid odjeljenju ove bolnice, te da se narednih dana očekuje rezultat nabavke od dva pristigla ponuđača.

Šešlija je rekao da je bolnica raspolagala stacionarnim rendgenom, što je bio problem u smislu dijagnostike pacijenata sa kovid oboljenjem i mogućnosti širenja zaraze u ustanovi.

On je naveo da se na njihove urgencije za donaciju ovih aparata odazvalo preduzeće “Putevi Republike Srpske” koji su im donirali sredstva.

Šešlija je naveo da se sa ovom nabavkom saglasio i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

“Raspisali smo otvoreni tender u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, procedura je završena, imamo ponude dva dobavljača za ove aparate, u narednim danima biće otvorene i objavljeni rezultati nabavke”, rekao je Šešlija na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Šešlija je zamolio opoziciju da ne iznosi netačne informacije u vezi sa ovom nabavkom i da ne rade na štetu stanovnika Sarajevsko-romanijske regije i zaposlenih u bolnici.

Šešlija je naglasio da su tender raspisali ne preferirajući nikoga od eventualnih ponuđača.

On je zahvalio direktoru “Puteva” Nenadu Nešiću i premijeru Srpske Radovanu Viškoviću što su imali razumijevanja za potrebe bolnice i stanovnika i pacijenata Sarajevsko-romanijske regije, posebno u periodu kada se pojavljuju novi slučajevi zaraze virusom korona.

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Istočnom Sarajevu, on je naveo da je situacija zadovoljavajuća.

“Imali smo 15 oboljelih osoba koji su bili srednje teške kliničke slike i koji su zbrinuti u našoj ustanovi, ali jutros imamo podatak da poslije dužeg vremena imamo jednu novozaraženu osobu sa područja Pala”, rekao je Šešlija.

On je dodao da bolnica “Srbija” raspolaže sa sedam stacionarnih i dva mobilna respiratora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments