Dug 2.716.000 KM

0

SOKOLAC – Psihijatrijska bolnica u Podromaniji kod Sokoca ima direktni dug od 2.716.000 KM, rekla je danas Srni direktor ove zdravstvene ustanove Biljana Renovica Cvijetić.
Cvijetićeva je navela da je ovaj dug zabilježen na dan preuzimanja dužnosti direktora 26. aprila, a od ovih sredstava oko 500.000 KM se duguje sokolačkom preduzeću u stečaju „Vrelo Bioštica“.

Ona je napomenula da je ovaj dug star 12 godina i vođen je sudski postupak i blokada žiro računa ove zdravstvene ustanove od gotovo 300.000 KM, ali zbog nedostatka adekvatnih dokaza u sudskom predmetu donesene su ovakve presude.

Cvijetićeva je dodala da je bio angažovan vještak ekonomske struke koji je vještačio dva predmeta, jedan koji je bio u izvršnom postupku, a drugi se nalazi kod Višeg privrednog suda u Banjaluci.

Ona je podsjetila da su uočene znatne primjedbe na tok vođenja sudskog postupka, kao i na nedostatak bitnih podataka koji su u korist ove bolnice.

„Sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske 2013. godine potpisan je ugovor na iznos od 1.090.000 KM, a jedan od razloga za ovako veliki dug Bolnice je pomenuti ugovor jer nisu plaćene mnoge obaveze“, pojasnila je Cvijetićeva.

Vlada Republike Srpske jedini je garant za poslovanje i rad Psihijatrijske bolnice. Bolnica potražuje oko 630.000 KM, uglavnom posredstvom pojednnih sudskih rješenja i postupaka.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare