Državno prvenstvo u modernim plesovima

0

Preko hiljadu plesača iz cijele Bosne i Hercegovine okupiće se na Državnom prvenstvu u modernim plesovima koje će biti održano u Palama 15. juna 2014. godine u Sportsko poslovnom centru „Peki“.

Savez modernih plesova u BiH organizuje 6. državno takmičenje i ono će se ove godine, po prvi put, održati u Palama. Na takmičenju će se predstaviti 20 klubova, iz 14 gradova iz BiH. Plesači i plesačice će nastupati u kategorijama od Pčelica do Seniora u ukupno sedam starosnih kategorija i to sa više grupa plesova – od umjetničkih formi preko uličnih disciplina i plesova u parovima sa preko 40 plesnih stilova i 9 plesnih formi.

Tehnički realizator takmičenja je Plesni studio „Orion“ iz Pala koji je po prvi put uspio da ovo takmičenje dovede u svoju sredinu.

„Jako nam je važno to što će se takmičenje održati „kod nas“, a i velika je čast i prilika za Pale to što smo uspjeli da ovo, šesto BiH takmičenje u modernim plesovima organizujemo u Palama. Pored toga, uspjeli smo da omogućimo slobodan ulaz za sve one koji budu željeli da gledaju ove sjajne plesače koji su mjesecima unazad pripremali koreografije za ovo važno takmičenje. Ovo je ujedno i prilika da približimo vrijednosti i ljepotu plesa kao sportskog i umjetničkog izraza koji je dostupan baš svima, bez obzira na životnu dob, a koji zaista uljepšava, uveseljava i obogaćuje život“, rekao je Dragan Veselinović, Generalni sekretar Saveza modernih plesova u BiH i osnivač plesnog studija Orion.

Iz Oriona su najavili da će umjesto novca za ulaznice, posjetioci imati na raspolaganju cijelodnevni plesni program, a za uzvrat mogu da daju svoj novčani prilog za stanovništvo poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini.

Na takmičenju će se predstaviti Svjetski i Evropski šampioni iz više plesnih stilova, a plesače – takmičare će ocjenjivati međunarodni i državni suci.


Učesnici:

1. PK „GEMMA“ Banja Luka,
2. PS „CITY JAZZ“ Banja Luka,
3. PS „POINT“ Banja Luka,
4. SPC „VIRUS“ Bihać,
5. PK „FREE STEP“ Teslić,
6. PS „ORIAN&ORIA“ Banja Luka,
7. PK „UPK“ Tuzla,
8. PK „FLAMENCO“ Tuzla,
9. PK „PLAMINGO“ Gračanica,
10. PS „MEGADANCE“ Bijeljina,
11. PK „MARIS“ Trebinje,
12. PMS „STARS“ Zenica,
13. PK „ISKRE“ Zenica,
14. PK „SVJETLOST-NOUR“ Zenica,
15. PK „ROMANTIK“ Sarajevo,
16. ŠPK „ZRINJSKI“ Mostar,
17. PK „DINNA“ Živinice,
18. PK „NIKA“ Sokolac,
19. PS „FACE TO FACE“ Istočno Sarajevo,
20. PS „ORION“ Pale – TEHNIČKI realizator.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare