Drvoprerađivači ne odustaju od protesta

0

SOKOLAC – Članovi Udruženja drvoprerađivača opštine Sokolac nastaviće protest danas u simboličnih „pet do dvanaest“ ispred nove sportske dvorane na Sokocu, gdje će saopštiti dodatne zahtjeve, dogovoreno je sa drvoprerađivačima Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije.

„Proširena je lista zahtjeva upućenih Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i preduzeću `Šume Republike Srpske` nakon razgovora sa predstavnicima drvoprerađivača opština Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije“, rekao je Srni predsjednik Udruženja drvoperađivača opštine Sokolac Brane Vitomir.

On kaže da su dodatni zahtjevi da preduzeće „Šume Republike Srpske“ obezbijedi dovoljnu količinu šumskih drvnih sortimenata za rad drvoprerađivačkih kapaciteta, da prilikom kupovine drvnih sortimenata prednost imaju lokalni prerađivači i da se ti sortimenti prerađuju na području sa kojeg potiču da bi se dobit od prodaje ulagala u razvoj tih lokalnih zajednica.

Vitomir pojašnjava da je protest protiv ponovnog izbora Rajka Bulajića za direktora Šumskog gazdinstva „Romanija“ Sokolac bio samo kap u prepunoj čaši.

„Nezadovoljstvo kadrovskim rješenjem u sokolačkom Šumskom gazdinstvu bilo je samo povod da tražimo bolja rješenja za rad drvoprerađivača u Sarajevsko-romanijskoj i gornjodrinskoj regiji i zato ne odustajemo od protesta sve dok se naš glas ne čuje i zahtjevi ne prihvate“, rekao je Vitomir.

Vitomir je uvjeren da će se danas drvoperađivačima sa Sokoca pridružiti drvoprerađivači svih 12 opština iz ove dvije regije i veliki broj građana.

U Opštinskom odboru PDP-a i Regionalnom odboru DNS-a, čiji odbornici zajedno sa SDS-om čine većinu u Skupštini opštine Sokolac, kažu da ovi protesti ne vode nikuda i da kadrovska rješenja treba da budu profesionalno, a ne političko pitanje.

Članovi Udruženja drvoprerađivača Sokolac i grupa građana organizovali su 13. aprila protest upozorenja kojim su izrazili nezadovoljsto zbog izbora Rajka Bulajića za direktora Šumskog gazdinstva „Romanija“ Sokolac.

Vitomir je tada rekao da su drvoprerađivači ogorčeni zbog izbora Bulajića i da su uvjereni da to nije dobro rješenje, te da nemaju ništa protiv izbora bilo kog drugog čovjeka na ovu funkciju.

Iz Opštinskog odbora SNSD-a juče je saopšteno da je Bulajić odustao od kandidature na mjesto direktora Šumskog gazdinstva „Romanija“ i da je SNSD otkazao za danas planirani miting podrške.

U saopštenju je navedeno da Bulajić povlači svoju kandidaturu „isključivo iz političkih razloga“ kako novi protesti, koje su organizovali „ljudi bliski SDS-u“, ne bi uznemirili građane Sokoca.

Odbornici SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac i Opštinski odbor ove stranke podržali su prijedlog da kandidta za vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva „Sokolac“ bude inženjer šumarstva sa Sokoca Jovan Golijan.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare