Drugog dana poslovnog foruma organizovane posjete privrednim i turističkim subjektima

0

Drugog dana poslovnog foruma, opštinska i privredna delegacija niške opštine Pantelej juče je sa svojim domaćinima posjetila nekoliko odabranih privrednih subjekata u opštini Pale.

Cilj ove posjete je bio da se uspostave kontakti između privrednika dvije opštine, što treba da omogući dalju privrednu, ali i sve druge vidove saradnje.

Delegacija je posjetila firme Mraz d.o.o. u Jahorinskom potoku, Santing d.o.o. u Palama i Lamperiju enterijer d.o.o. u Sumbulovcu. Sa predstavnicima ovih proizvođača su uspostavljeni određeni kontakti, sa ciljem da se saradnja proširi.

Osim posjete privrednicima, domaćini su gostima iz Niša predstavili i nekoliko turističkih lokacija i projekata koji se na njima realizuju.

Posebnu pažnju i interesovanje je plijenio projekat gondole Jahorina Express, preduzeća Majnex d.o.o. Nakon posjete gradilištu gondole, organizovana je posjeta pećini Orlovači. Za kraj dvodnenovg poslovnog foruma, delegacije opština su posjetile olimpijsku planinu Jahorinu, gdje je organizovan prijem u nekoliko hotela.

Zamjenik načelnika opštine Pale Nenad Vuković je izrazio zadovoljstvo uzvratnom posjetom opštinske i privredne delegacije Panteleja.

“Ne možemo očekivati da će se preko noći desiti neka značajnija ulaganja koja će zaposliti veliki broj ljudi, ali činimo sve napore kako bi naše potencijale predstavili na što bolji način. Već sada je sigurno da uspostavljanje saradnje naše dvije opštine pravi određenu korist privrednim subjekatima, kako u Palama, tako i u Nišu. Posjeta je naravno iskorišćena kako bi se uspostavila određena saradnja i u oblasti turizma”, izjavio je Vuković.

Saradnja između opština Pantelej i Pale je počela posjetom načelnika opštine Pantelej Srđana Savića 25. septembra prošle godine. 17. novembra rukovodstvo i privrednici opštine Pale su posjetili opštinu Pantelej, a nakon nekoliko mjeseci organizovana je uzvratna posjeta Palama.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/pantelej-posjeta-opstina-pale-08-04-2014/] width=[54] height=[54] title=[Drugog dana poslovnog foruma organizovane posjete privrednim i turističkim subjektima] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments