Drugi nastavak ispitnog ročišta 12. decembra

0

Stečajni upravnik Građevinsko-industrijskog kombinata „Hidrogradnja“ Radomir Jokić rekao je Srni da je u nastavku ispitnog ročišta, održanom 17. oktobra, ispitano 80 prijava potraživanja stečajnih povjerilaca.

Napomenuvši da je do sada ispitano ukupno 150 prijava potraživanja stečajnih povjerilaca, Jokić je najavio da će u drugom nastavku ispitnog ročišta, koji je zakazan za 12. decembar, biti ispitane preostale.

„Ukupno je prijavljeno više od 13 miliona KM potraživanja“, istakao je Jokić i dodao da će se nakon ispitnog održati izvještajno ročište na kome će se odlučivati o daljem toku postupka.

U Okružnom privrednom sudu u Istočnom Sarajevu 18. juna je otvoren stečaj za Građevinsko-industrijski kombinat „Hidrogradnja“, a za stečajnog upravnika imenovan je Radomir Jokić.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar DŽombić izjavio je ranije da je stečajna reorganizacija jedini izlaz za ovaj privredni subjekt.

DŽombić je, nakon sastanka sa menadžmentom i predstavnicima sindikata ovog kolektiva održanog krajem maja, rekao da će stečajni upravnik predložiti konverziju potraživanja Vlade Republike Srpske, fondova i jednog dijela potraživanja radnika u iznosu od dva miliona KM.

Prošle godine potpisan je protokol kojim je sporazumno raskinut ugovor o privatizaciji ovog kolektiva sa „Integralom“, koji je bio obavezan da uplati dodatnih 600.000 KM, što je i učinio.

Sporazumno je postignut dogovor da „Integral“ ne potražuje sredstva koja je uplatio kod privatizacije i tada je već definisano da „Hidrogradnja“ mora ići u stečajnu reorganizaciju da bi svi povjerioci izvršili konverziju svojih potraživanja u akcije i time dali novu šansu za funkcionisanje ovog kolektiva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare