Druga putujuća „Škola mira za mlade“

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas nastavljena druga putujuća „Škola mira za mlade“ koju realizuje Helsinški odbor za ljudska prava Republike Srpske. Projekt koordinator Helsinškog odbora Dajana Marinković istakla je da se putujućom školom, u kojoj učestvuju učenici nekoliko srednjih škola, mladi aktivisti i pripadnici nevladinog sektora, pokušava poslati poruka mira i pokazati da mladi treba da se bore za izgradnju mira u BiH.

Marinkovićeva je rekla novinarima da su angažovani eminentni stručnjaci koji sa mladima obrađuju razne teme iz oblasti demokratije, ljudskih prava, interkulturalnog dijaloga, međureligijskog razumijevanja.

Ona je navela da je tokom Putujuće škole, koja je počela u srijedu, 14. decembra, održano nekoliko predavanja, između ostalih o značaju obrazovanja za mir, o tranzicionoj pravdi i suočavanju sa prošlošću, o kulturi sjećanja, značaju međureligigijskog dijaloga za izgradnju mira u BiH.

Prema programu Putujuće škole, učesnici su posjetili Spomen-obilježje u Kravici, Spomen-sobu u Bratuncu i Memorijalni centar u Potočarima.

Škola mira“ koju Helsinški odbor za ljudska prava Republike Srpske realizuje od 2013. godine u okviru projekta „Obrazovanje za mir“ biće završena sutra dodjelom diploma i zahvalnica učesnicima, predavačima i gostima.

Prva putujuća škola, čiji je pokrovitelj Ambasada NJemačke u BiH, realizovana je u Vitezu, druga u regiji Podrinje, a treća će biti održana u januaru u Posavini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare