Drinska regata okupila više od 200 mladih

0

FOČA – Više od dvije stotine mladih iz svih krajeva Srpske, BiH, Srbije i Hrvatske okupili su se danas na regati gornjim tokom rijeke Drine u Foči.


Uz moto „Gdje nastaje Drina, počinje avantura“ mladi su iskusili avanturistički spust gumenim čamcima i drugim plovilima od Rafting-centra „Bastasi“ do Akva-parka „Ušće“, dug 15 kilometara.

Smaragdna rijeka i izuzetan panoramski pogled na okruženje oduševio je učesnike, koji su spojili zabavu, druženje i avanturu.

„Prekrasno, lijepo organizovano, malo prohladno, ali divno. Prvi put sam u ovom kraju i stvarno sam uživala u `Drinskoj avanturi`“, rekla je Jasna Cuberbjuler iz Zagreba.

Među ljubiteljima avanture na Drini u najvećem broju su bili Fočaci, a među njima i grupa studenata Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta.

„Prvi put mi je da iskusim ovu avanturu, fenomenalan osjećaj, svi ti brzaci, priroda, ljudi, ja sam rodom iz ravničarskog kraja, pa je meni ovo izuzetno“, kaže Pančevac Milan Lazić, student Bogoslovskog fakulteta u Foči.

Da plovila drže pravac na prohladnoj rijeci pobrinuli su se fočanski rafting skiperi i Gorska služba spašavanja.

„Uveli smo jednu novinu, napravili punkt, vršili provjere, a svi učesnici morali su da nose bezbjednosne prsluke, adekvatnu opremu, i sve je prošlo bez ikakvih problema“, objasnio je načelnik Gorske službe spasavanja Republike Srpske Nenad Ikonić.

Predsjednik Omladinskog pokreta Foča Mladen Mandić kaže da je ukupno bilo 27 čamaca i da su zadovoljni velikim odzivom učesnika.

„Ovo nam je prva organizacija, vrijeme nam nije baš išlo na ruku, ali sve je odlično proteklo. Nadamo se da će nam ovo postati tradicija, a to su svi učesnici i tražili od nas“, rekao je Mandić.

Druženje na Drini nastavljeno je „Igrama bez granica“ i di-džej žurkom na fočanskom Akva parku.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare