“Drinska avantura” okupila brojne učesnike

0

FOČA – Dvodnevna turističko-zabavna manifestacija “Drinska avantura” okupila je ljubitelje prirode iz Republike Srpske, BiH i Crne Gore koji su uživali u regati gornjim tokom Drine, muzičkim koncertima i drugim zanimljivim sadržajima na fočanskom Akva-parku “Ušće”.

Uz parolu “Gdje nastaje Drina, počinje avantura”, mladi su proteklog vikenda iskusili avanturistički spust gumenim čamcima i drugim plovilima od Rafting centra “Bastasi” do Akva-parka “Ušće”, dug 18 kilometara.

Na zanimljiv način učesnici su spojili zabavu, druženje, avanturu i uživali u panoramskom pogledu na jedinstveno prirodno okruženje.

“Prvi put smo ovdje, zadovoljni smo i dočekom i organizacijom. Drina je fantastična, oduševljava čistoćom, bistrinom i ljepotom”, rekla je Azra Šeremet iz Jajca.

Svoje oduševljenje istakli su i Teodora Gordijan iz Podgorice i Saša Leto iz Mostara, koji su prvi put na ovoj regati.

“Meni je ovo prvo učešće uopšte na nekoj regati. Lijepo je, priroda je sjajna, a spust je pravo uživanje”, rekao je Leto.

Cilj ove dvodnevne manifestacije, u organizaciji Omladinskog pokreta Foče, je promocije Drine, turizma, kvalitetne zabave i mobilnosti mladih.

Podršku u organizaciji pružili su i opštine Foča i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

“Imali smo 25 čamaca, tri kajaka i manja plovila, a i vrijeme nas je poslužilo. Ovo je tek druga manifestacija ovog karaktera koja promiviše Foču na najbolji način, njene destinacije i prirodna bogatstva”, rekao je predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić.

Među ljubiteljima avanture na Drini najveći broj je Fočaka svih uzrasta, koji su spretnost pokazali i u trkama čamaca od Južnog mosta slobode do Akva-parka, osvojivši novčane nagrade.

Podršku za bezbjedno održavanje pružili su i Fočanski rafting skiperi i spasilački klub “Volf”.

Nakon spusta, druženje na Drini završeno je di-džej žurkom u Akva-parku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments