Drašković potpisao ugovore sa 71 studentom

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Gojko Drašković potpisao je danas sa ugovore o dodjeli 71 stipendije studentima u iznosu od po 100 KM mjesečno.

Drašković je istakao da je opština Istočno Novo Sarajevo ove godine dodjelila 71 stipendiju, od čega tri studentima iz višečlanih porodica.

“Ovo je znak da opština, i pored problema koje ima, vodi računa o mladoj populaciji”, rekao je Drašković i dodao da će opština ove godine za 40 pripravnika omogućiti da odrade pripravnički staž.

Drašković je naglasio da su obezbjedili sredstva i za dodjelu nagrade najboljim osnovcima i srednjoškolcima, kao i za rad Savjeta mladih.

On kaže da u Istočnom Novom Sarajevu, koje je univerzitetski centar, opštinske vlasti čine sve kako bi obezbjedili što bolje uslove za školovanje budućih akademskih građana, te da oni po završetku školovanja dobiju radna mjesta kako bi stečena znanja mogli primjeniti u praksi i tako dati doprinos u razvoju zajednice.

Student treće godine žurnalistike Goran Andrić, koji je jedan od stipendista, zahvalio se načelniku i opštini Istočno Novo Sarajevo na dodjeljenoj stipendiji koja će njemu, ali i njegovim kolegima značiti mnogo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments