Dragiša Delić podnio ostavku

0

ISTOČNO SARAJEVO – Potpredsjednik PDP-a Dragiša Delić podnio je ostavku na tu stranačku funkciju, zato što nije ispoštovan dogovor SDS-a i PDP-a o izboru gradonačelnika Istočnog Sarajeva. „Dao sam ostavku na funkciju potpredsjednika PDP-a, ali i dalje ostajem član ove partije. Do kada – ne znam. Ostavku sam podnio da bih sačuvao `obraz` predsjednika stranke Mladena Ivanića, jer su neki ljudi manipulisali njime u vezi sa pitanjem izbora gradonačelnika. Bolje da podnesem ostavku ja, nego on“, rekao je Delić u izjavi Srni.

Prema njegovim riječima, PDP definitivno mora početi da razmišlja o svom političkom karakteru.

„Ako smo se dogovorili da će funkcija gradonačelnika pripasti PDP-u, onda je to trebalo ispoštovati. Ivanić je insistirao da mjesto gradonačelnika pripadne PDP-u i u vezi sa tim nekoliko puta bio u duelu sa /načelnikom opštine Sokolac/ Milovanom Bjelicom i nekim drugim. Pošto smo izgubili borbu, red je da neko podnese ostavku“, objasnio je Delić.

Ako nešto „izvagate“, kaže Delić, onda se morate toga i držati, a ne da „vama manipulišu kojekakvi tajkuni i navuku vas na tanak led“. „Ja u tome neću da učestvujem“, kaže Delić.

Na pitanje ko je konkretno kriv što dogovor nije ispoštovan, Delić je optužio stranačkog kolegu Vinka Radovanovića, koji je i zamjenik gradonačelnika, navodeći da je on vodio pregovore sa SDS-om, a da mu je jedini cilj bio da sačuva svoju poziciju.

Delić kaže da je PDP bio svjestan da nema „matematičku mogućnost“ da postavi gradonačelnika, ali ga je u to ubijedio Radovanović, koji „nikada ništa nije učinio za građane Istočnog Sarajeva“.

On tvrdi da su neki članovi Gradskog odbora PDP-a bili ucijenjeni da, ukoliko za zamjenika ne bude izabran Radovanović, onda potpredsjednik Skupštine neće biti Predrag Vučićević iz ove stranke.

Delić je naveo da je i on bio predložen za zamjenika gradonačelnika, ali da nije dobio podršku Gradskog odbora stranke, pa je i to jedan od razloga za povlačenje sa funkcije potredsjednika PDP.

On ističe da je imao „bjanko podršku“ Ivanića da raspusti Opštinski odbor PDP-a u Istočnom Novom Sarajevu, ali da to nije želio uraditi. „PDP sada tapka u mjestu. Vrijeme je da krene u akciju“, smatra Delić.

Delić je odbacio tvrdnje SDS-a da je do raspada dogovora došlo zbog toga što je PDP u opštini Istočno Novo Sarajevo ušao u koaliciju sa SNSD-om.

Na pitanje kakav je stav predsjednika stranke nakon ovih zbivanja, Delić je rekao da Ivanićev stav još uvijek nije dobio.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare