Dostići planirani kapacitet uz pomoć Vlade

0

ZVORNIK – Fabrika glinice „Birač“ iz Zvornika će, zahvaljujući mjerama Vlade Republike Srpske i naporima kompletnog kolektiva, u najkraćem roku dostići planirani kapacitet, saopšteno je danas iz ove fabrike. Iz „Birča“ navode da se popravlja situacija u pogledu obezbjeđenja ključnih sirovina potrebnih za proizvodni proces i nesmetani rad ovog preduzeća.


„Zahvaljujući mjerama Vlade Republike Srpske i naporima cijelog kolektiva, Fabrika će u najkraćem mogućem roku dostići planirani kapacitet, veći nego u prethodnom periodu“, navodi se u saopštenju.

Obezbjeđenjem potrebnih sirovina stvaraju se uslovi za povećanje proizvodnog kapaciteta. „Uz povećanje proizvodnog kapaciteta, preduzimaju se i aktivnosti da se urednije servisiraju i obaveze prema strateškim partnerima i svim dobavljačima preduzeća“, navodi se u saopštenju.

Inspektori MUP-a, Poreske uprave, Deviznog inspektorata i Republičke uprave za inspekcijske poslove, u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srpske, od 2. aprila vrše kontrolu u Fabrici glinice „Birač“.

S ciljem zaštite interesa Srpske, zaposlenih radnika i održavanja procesa proizvodnje, Vlada Republike Srpske je imenovala koordinacioni tim, čiji je zadatak da preduzme mjere radi finansijske konsolidacije i nastavka poslovanja Privrednog društva „Birač“ Zvornik i njegovih povezanih lica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare