Dostić umjesto Perišića na čelu opštinske organizacije

0

FOČA – Za novog predsjednika Opštinske organizacije Srpske demokratske stranke Foča danas je izabran Milivoje Dostić, zamijenivši Nikolu Perišića koji je stranku vodio posljednjih osam godina.
Dostić, koji je u Univerzitetskoj bolnici Foča načelnik Centra za anesteziologiju, bio je jedini kadidat za predsjednika fočanskog SDS-a na vanrednim stranačkim izborima.

Nakon izbora, Dostić je izjavio Srni da je jedinstvo, koje je manifestovano na izbornoj skupštini najveća snaga te stranke. „Očekuje nas veliki rad i nadam se da ćemo stranku postaviti na pravo mjesto koje joj i pripada“, rekao je Dostić.

U fočanskom parlamentu SDS je u opoziciji, a Dostić navodi da će nakon konstituisanja novog rukovodstva biti donesena odluka o daljem pravcu djelovanja.

U prethodnom mandatu fočanskog parlamenta, Dostić je bio predsjednik Kluba odbornika SDS-a, a na posljednjim lokalnim izborima i kandidat ove stranke za načelnika opštine.

Izbornoj skupštini fočanskog SDS-a prisustvovao je i predsjednik stranke Vukota Govedarica.

„Zadovoljan sam na koji način teče unutarstranačka konsolidacija i otprilike smo na 80 procenata završenog posla na niovu opštinskih odbora. Očekujem da će u narednih desetak dana i ostali odbori završiti posao, da bismo krajem maja zakazali skupštinu republičke organizacije i na toj sjednici izabrali novi Glavni odbor“, rekao je Govedarica.

On je naveo da će Glavni odbor, zatim, birati rukovodstvo stranke, odnosno potpredsjednike, tako da će SDS polovinom juna izaći iz unutarstranačkog procesa.

Govedarica je čestitao Dostiću na izboru, ističući da posjeduje snagu, energiju i kapacitet da vodi SDS u Foči.

Na izbornoj skupštini u Foči imenovan je 41 član opštinskog odbora SDS-a, te sedam delegata u skupštinu republičke organizacije ove stranke.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare