Dopremljeni aparati za internističke grane najnovije generacije

0

ZVORNIK – U Opštu bolnicu Zvornik dopremljeni su danas aparati „holter EKG“ i „holter krvnog pritiska“ najnovije generacije za potrebe Odjeljenja za internističke grane, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

U saopštenju se navodi da su dopremljena i tri nova inkubatora za novorođenčad, te lampe za fototerapiju beba za potrebe Odjeljenja za pedijatriju i pojašnjava da se ovi aparati nabavljeni u okviru projekta „Izgradnja i opremanje novog bloka bolnice, renoviranje, adaptacija i rekonstrukcija postojećeg objekta bolnice“.

Medicinski radnici ova dva odjeljenja prošli su i obuku za upotrebu navedenih aparata najnovije generacije u organizaciji predstavnika firme „Medikal“ iz Mostara, koja je zastupnik „General Elektrik“ za BiH.

Nabavka aparata za potrebe Odjeljenja za internističke grane umanjiće liste čekanja pacijetana na ove preglede, te omogućiti kvalitetnije dijagnostikovanje.

Inkubatori pomažu da najmlađi pacijenti nesmetano rastu i razvijaju se u njima prilagođenim uslovima, gdje osoblje ima mogućnost da reguliše nivo vlažnosti, postavlja optimalni temperaturni režim, a omogućen je lak pristup novorođenčetu uz još mnogo adekvatnih funkcija koje ovaj aparat pruža.

Inkubatori za novorođenčad i fotolampe učiniće najmlađim pacijentima boravak u bolnici prijatnijim i efektivnijim.

„Holter EKG“ je dvadesetčetvoročasovno kontinuirano praćenje i bilježenje aktivnosti srca za vrijeme uobičajenih dnevnih aktivnosti. Postupak je u potpunosti bezbolan. Ova metoda ima neprocjenjiv značaj, posebno u otkrivanju, a kasnije i praćenju liječenja poremećaja aktivnosti srca.

„Holter krvnog pritiska“ je postupak kojim se krvni pritisak mjeri tokom 24 časa u određenim intervalima. Na osnovu zabilježenih podataka dobija se uvid u dnevne varijacije pritiska.

U zvorničkoj zdravstvenoj ustanovi medicinski i drugi radnici nastoje da se pacijentima omoguće što kvalitetniji pregledi na najsavremenijim aparatima, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare