Donirano osam plastenika sa sistemom za navodnjavanje

0

ZVORNIK – Humanitarna organizacija „Vorld vižn“ donirala je opštini Zvornik osam plastenika površine 100 metara kvadratnih sa sistemom za navodnjavanje.

Plastenici su u saradnji sa opštinskim Odjeljenjem za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti dodijeljeni porodicama koje se bave poljoprivredom, a imaju više djece ili su imale velike štete tokom majskih poplava.

Plastenici su dodijeljeni samohranoj majci sa četvoro djece Milani Maksimović, porodicama Mileta Vujeviću sa 10 djece, Fadila Nukića sa petoro djece, Gordane Simanić, Gorana Jovanovića i Alekse Lazarevića, koji imaju po troje djece, te Fadilu Nukiću i Branku Stojanoviću, kojima su majske poplave pričinile štetu, a čije su porodice takođe višečlane.

Plastenike, čija je pojedinačna vrijednost oko 3.500 KM, u prethodnih pet dana montirala su stručna lica koja je angažovala organizacija „Vorld vižn“.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Milan Cvijetinović izrazio je zahvalnost na izuzetno vrijednoj donaciji.

„Ovo je četvrta po redu značajna pomoć `Vorld vižna` od majskih poplava stanovnicima zvorničke opštine. Prethodno su donirali 40.000 KM za izgradnju uništenog puta u mjesnoj zajednici Petkovci, kao i 144 prehrambenih, higijenskih i bebi paketa, te po 10 tona sjemenske pšenice i mineralnog đubriva“, rekao je Cvjetinović.

On je dodao da nije riječ samo o izuzetno vrijednim i značajnim donacijama, već da ova organizacija projekte pomoći od ideje do završetka, veoma brzo i efikasno realizuje.

Sva domaćinstva kojima su dodijeljeni plastenici dobila su i sjemenski materijal.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments