Donirana sabrana djela Vojislava Šešelja

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Skupšine opštine Istočno Novo Sarajevo Dejan Šantić uručio je 150 knjiga koje je predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj poklonio Matičnoj biblioteci Istočno Sarajevo.
Šantić je rekao novinarima da je, zbog velikog interesovanja građana Istočnog Sarajeva, a na zahtjev Matične biblioteke, Šešelj donirao sva svoja sabrana djela.

„To su naučna djela, kao i djela koja opisuju razne istorijske događaje, ali i događaje u vezi sa haškim procesom i presudom. Poznato je da je Šešelj veliki dio života proveo u Sarajevu, tako da je sa oduševljenjem prihvatio da donira kompletna djela Matičnoj biblioteci“, naveo je Šantić.

On je izrazio nadu da će ova kolekcija u narednom periodu biti popunjavana novim djelima na kojima Šešelj i u ovom momentu radi.

Izražavajući zadovoljstvo i zahvalnost zbog uručenog poklona, direktor Matične biblioteke LJiljana Knežević ukazala je na veliku zainteresovanost korisnika koji se bave istorijom, politikom, kao i onih koji su pratili haški proces.

„Pošto biblioteka nije bila u mogućnosti da kupi ove knjige, obratili smo se Srpskoj radikalnoj stranci da ovu kolekciju pokloni našoj ustanovi. Nadam se da će to biti prilika da se u budućnosti više istražuje i da će ove knjige pomoći da se baci novo svjetlo na prethodne istorijske događaje“, rekla je Kneževićeva.

Ona je podsjetila da Matična biblioteka ima 118.000 knjiga koje čine fondove za djecu i odrasle, beletristiku, naučne i stručne knjige, kao i fond periodike.

Kneževićeva je napomenula da biblioteka ima i odjeljenje za slijepa i slabovida lica, zbog čega smatra da su u stanju da udovolje zahtjevima svih korisnika.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare