Doneseno osam rješenja o otklanjanju nepravilnosti

0

SOKOLAC – Tržišna inspekcija Odjeljenja za inspekcijske poslove grada Istočno Sarajevo na području gradske opštine Sokolac u prvih pola godine obavila je 83 kontrole i donijela osam rješenja na otklanjanju nepravilnosti, te izdala dva prekršajna naloga. Načelnik Odjeljenja Rada Zoranović rekla je danas Srni da se nepravilnosti uglavnom odnose na neisticanje cijena, na nebaždarene vage, te nepoštovanje radnog vremena ugostiteljskih objekata.


Kontrole su vršene u trgovinama, ugostiteljskim objektima, proizvodnim pogonima, uslužnim djelatnostima, te u oblastima zaštite potrošača i drugo.

Ona je napomenula da su u trgovinama obavljene 33 kontrole, u sektoru ugostiteljstva i turizma 12 kontrola, u oblasti uslužnih djelatnosti tri kontrole, te proizvodnji šest kontrola i drugo.

Zoranović je rekla da je poljoprivredna inspekcija ovog odjeljenja izvršila 43 kontrole kojima su obuhvaćeni biljna proizvodnja, podsticaji u poljoprivredi, primjena Zakona o duvanu, vinu i rakiji i drugo.

Doneseno je jedno rješenje o povratu nezakonito utrošenih sredstava za podsticaje u poljoprivredi i izdat jedan prekršajni nalog, te izdato 14 rješenja o otklanjanju nepravilnosti zabrane prometa robe koja nije deklarisana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare