Doneseno 21 rješenje o rušenju i uklanjanju objekata

0

ROGATICA – Urbanističko-građevinska inspekcija opštine Rogatica u prošloj godini izdala je 21 rješenje o rušenju i uklanjanju objekata, 10 rješenja o obustavi dalje gradnje i tri rješenja o zabrani izvođenja radova. Građevinska inspektorka Zdenka Čarkić rekla je danas Srni da je evidentirano 29 nerješenih predmeta iz 2011. godine, od čega je 14 rješenja za naknadno legalizaciju 14 rafting kampova i bungalova u mjestu Kopilovo.

Prema njenim riječima, u sedam nerješenih predmeta postupak će započeti kada se budu stekli uslovi za obilazak lokacija, jer se radi o udaljenim mjestima opštine. Investitorima su dati rokovi za naknadno pribavljanje odobrenja za građenje.

Čarkić je napomenula da ima pojedinačnih slučajeva legalizacije dijelova objekata u gradskom i prigradskom području, a osim odobrenja za legalizaciju objekata potrebno je obezbijediti i lokacijske usluge, odnosno stručno mišljenje ovlaštene firme.

Ona je rekla da je u prošloj godini izdato 10 prekršajnih naloga, od čega sedam naloga pravnim licima, dva naloga odgovornom licu u pravnom subjektu i jednom fizičkom licu.

U prošloj godini izvršena je 191 kontrola i sačinjeno 118 zapisnika, a donesno je 30 rješenja o otklanjanju nedostataka u određenom roku jer investitor naknadno treba pribaviti dokumentaciju ili otkloniti uočene nedostatke.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare