Doneseno 10 rješenja za nedostatke u putnom pojasu

0

ROGATICA – Saobraćajna inspekcija opštine Rogatica izvršila je u prošloj godini 85 inspekcijskih pregleda javnih puteva i donijela 10 rješenja za otklanjanje nedostataka u zaštitnom pojasu puta i na putnim pravcima.


Saobraćajni inspektor ove opštine Svjetlana Bjeljanić rekla je danas Srni da je uglavnom potrebno zamijeniti uništene saobraćajne znakove, izvlačenje horizontalne signalizacije, osposobljavanje svjetlosne signalizacije, te čišćenje puteva u zimskom periodu.

Prema njenim riječima, jedno rješenje je izdato za uklanjanje ogrevnog drveta sa nekategorisanog priključnog puta u selo Donji Obrtići kod Rogatice.

Bjeljanićeva je napomenula da su u drumskom saobraćaju izvršena 52 inspekcijska pregleda tokom vršenja javnog prevoza lica i stvari i 15 pregleda vozila za vlastite potrebe.

Ona je dodala da su donesena tri rješenja za nepostojanje odgovarajuće dokumentacije za obavljanje prevoza, a prisutan je i problem nelegalnog prevoza putnika kombijima i nelegalnog rada tzv. divljih taksista.

Saobraćajna inspekcija vršila je nadzor nad sanacijom lokalnih i makadamskih puteva i ulica na području opštine, modernizaciji dijela mosta za kolski saobraćaj u dijelu lokalnog puta Rogatica – Mlini – Zakomo.

Inspekcijski nadzor je vršen na probijanju trase ulica i izgradnji donjeg nosivog sloja puta u progradskom naselju Rudo, na modernizaciji i asfaltiranju lokalnog puta Kovanj – Dobrišina, priključnog puta za seosko groblje Dobrašina, te na modernizaciji puta Rogatica – Zaganovići – Drobnići.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare