Donesena odluka o privremenom finansiranju opštine

0

HAN PIJESAK – Skupština opštine Han Pijesak donijela je danas odluku o privremenom finansiranju opštine od 1. aprila do 30. juna u iznosu 1.329.760 KM.

Sredstva za privremeno finansiranje biće utvrđena u visini budžetskih prihoda ostvarenih u prvoj polovini prošle godine umanjenih za iznos sredstava utrošenih od 1. januara do 31. marta ove godine.

Odluka o privremenom finansiranju donesena je jer Skupština opštine Han Pijesak nije usvojila budžet za ovu godinu.

Na današnjoj sjednici donesena je i odluka da se objekti i prateća oprema Javnog komunalnog preduzeća “Javor”, koje je u stečaju, daju na upravljanje, korištenje i održavanje novom Javnom komunalnom preduzeću “Kraljeva Gora”, koje će 1. aprila početi da radi.

Preduzeću “Kraljeva gora” biće dati na upravljanje i korištenje objekti, osnovna sredstva i oprema u vlasništvu opštine, čija je vrijednost 1.607.537 KM. Od 1. aprila biće preuzeta i 22 radnika preduzeća “Javor”.

Na upravljanje preduzeću “Kraljeva gora” biće predat objekat pumpne stanice “Štekavac” odakle se snabdijevaju vodom centar Han Pijeska i naselja DŽimrije i Mrkalji.

Novo komunalno preduzeće “Kraljeva gora” primjenjivaće cjenovnik komunalnih proizvoda i usluga preduzeća “Javor”.

Odbornici su prihvatili odluku da “Kraljeva gora” preuzme u zakup osnovna sredstva, opremu i rezervne dijelove od JKP “Javor” u stečaju. Zakupnina će iznositi 500 KM mjesečno, a sredstva će biti obezbijeđena iz opštinskog budžeta.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments