Donesena odluka o osnivanju Privrednog savjeta

0
Donesena odluka o osnivanju Privrednog savjeta

FOČA – Odbornici Skupštine opštine Foča jednoglasno su usvojili odluku o osnivanju Privrednog savjeta opštine.

Ovo savjetodavno tijelo imaće zadatak da pokreće inicijative za unapređenje lokalnog ekonomskog razvoja, te da doprinosi boljem javno-privatnom dijalogu neposrednom saradnjom lokalne vlasti i privrednih subjekata.

U odluci se navodi da će aktivnosti Privrednog savjeta biti organizacija konferencija i tematskih sjednica na kojima će učestvovati lokalni, ali i privrednici iz inostranstva porijeklom iz Foče, zatim koordinacija rada lokalne uprave sa privrednicima, unapređenje poslovnog ambijenta i otklanjanje administrativnih barijera, izrada strategije privrednog razvoja, promocija privrednih potencijala Foče i slično.

Privredni savjet činiće predstavnici proizvodne i zanatsko-preduzetničke djelatnosti, poljoprivrede, uslužne i drugih djelatnosti, predstavnici izvršne vlasti, tačnije načelnik opštine i predsjednik Skupštine opštine, načelnici privrede, urbanizma i finansija.

Članovi privrednog savjeta biće izabrani na osnovu kriterijuma koje će utvrditi načelnik opštine Radisav Mašić, koji je ujedno i predsjednik ovog tijela.

Mašić je istakao da će glavna funkcija Privrednog savjeta biti da ubrza privredni život, da okupi ljude koji mogu pomoći da se u krajnjem rezultatu poveća broj zaposlenih.

U obrazloženju odluke navodi se da je opština Foča pristupila formiranju ovog tijela s ciljem stvaranja uslova za povećanje konkurentnosti preduzeća i povećanja zaposlenosti, te stvaranja uslova da Foča postane atraktivna poslovna lokacija prepoznatljiva u širem regionu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare