Donesena odluka o dodjeli opštinskih priznanja

0

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas odluku o dodjeli nagrada i priznanja povodom praznika opštine za četiri kolektiva i četiri pojedinca za doprinos u razvoju ove lokalne zajednice, kao i odluku o odobravanju sredstava Komunalnom preduzeću „Gradske toplane“ u iznosu od 750.000 KM

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je novinarima da je donesena odluka o nagradama i priznanjima koje će biti uručene na svečanoj skupštini povodom Dana i krsne slave opštine Velike Gospojine.

Jugović je istakao da se odobravaju sredstva Komunalnom preduzeću „Gradske toplane“ na Palama u iznosu od 750.000 KM za potrebe pokrića gubitka koja se odnose na izmirenje obaveza prema dobavljačima energenta.

„Odluka je donesena kako bi sanirali gubitak preduzeća i kako bi omogućili nabavku energenta za sljedeće sezone, što je neophodno. Moramo pomoći jer je opština osnivač tog preduzeća“, rekao je Jugović i dodao da je na skupštini bilo riječi i o stanju iz oblasti agrara, u oblasti turizma i urbanizma na području opštine Pale.

Kada je riječ o oblasti urbanizma, Jugović je naveo da su razgovarali o formiranju zona na području Ravna planina i Prača, s obzirom na to da se tu mora staviti pod kontrolu izgradnja kapaciteta i prodaja.

Jugović je naveo da će na sljedećem zasjedanju Skupštine razgovarati o rebalansu budžeta opštine.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić rekao je da su na današnjoj sjednici krenuli u pripremanje proslave Dana i krsne slave opštine i time donijeli odluku o dodjeli pojedinačnih i kolektivnih nagrada i priznanja.

Za pojedinačne nagrade izabrani su zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministra Aleksandar Goganović, pripadnik Republičke uprave civilne zaštite Srpske Vojislav Brezo, nekadašnji načelnik Pala Slobodan Savić i najbolja fudbalerka BiH Marija Ana Milinković.

Stajčić je istakao da su za kolektivne nagrade izabrani Fudbalski savez Republike Srpske, Kulturno-umjetničko društvo „Mladost“ sa Pala, paljansko Pravoslavno udruženje „Sveti Sava“ i mjesna zajednica Stanica na Palama.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare