Donacijama i ulaganjima do kvalitetne nastave

0

ZVORNIK – Direktor Srednjoškolskog centra “Petar Kočić“ u Zvorniku Biljana Pisić izjavila je da je, saradnjom sa nevladinim sektorom, lokalnom upravom i predstavnicima vlasti Republike Srpske obezbijeđeno više od 15.500 KM za podizanje kvaliteta nastave u ovoj školi.

Pisićeva je navela da će do sredine januara biti opremljena dva kabineta matematike za koja će iz Kabineta predsjednika Republike Srpske biti izdvojeno oko 5.700 KM.

“Nakon nedavne posjete predsjednika Narodne skupštine Srpske Igora Radojičića našoj školi i predstavljenih rezultata u radu i postignuća naših učenika, on je resornom ministarstvu i Kabinetu predsjednika Republike Srpske predložio da bude nabavljen klavir i namještaj za jedan kabinet. Pošto smo klavir ranije obezbijedili, sada ćemo dobiti namještaj za dva kabineta matematike”, rekla je Pisićeva novinarima.

Ona je dodala da škola opremu i učila nabavlja i posredstvom nevladinog sektora sa kojim ima odličnu saradnju, među kojima su nevladine organizacije “Hilfsverk Austrija”, “Nansen dijalog centar” iz Sarajeva i “Vorld vižn”.

Pisićeva je dodala da je škola iz vlastitih sredstava kupila električni klavir, knjige za biblioteku, kao i opremu za neke od kabineta.

“Osim toga, iz vlastitih sredstava svake godine nagrađujemo odjeljenje sa najmanje izostanaka, te najbolje učenike, odnosno one sa `Vukovom diplomom` i odlične učenike. Oni kao nagradu dobijaju knjige, kao i svi osvajači priznanja i medalja na regionalnim i republičkim takmičenjima na kojima predstavljaju školu”, rekla je Pisićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments