Donacija osnovnim školama i porodilištu Opšte bolnice Zvornik

0

ZVORNIK – Predstavnici Gradske organizacije Crvenog krsta Zvornik uručili su beskontaktne toplomjere, stalke za dozere i dezinfekciona sredstva svim zvorničkim centralnim osnovnim školama.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Dana Mićić rekla je novinarima da je svaka od šest škola dobila po jedan stalak i toplomjer, te po 15 litara sredstva za dezinfekciju.

Direktor Osnovne škole /OŠ/ „Sveti Sava“ Goran Ivanović zahvalio je za korisnu donaciju koja će doprinijeti sprovođenju preventivnih mjera za sprečavanje širenja virusa korona.

Donacija je obezbijeđena posredstvom Društva Crvenog krsta BiH, odnosno Crvenog krsta Republike Srpske kroz globalni kovid hitni apel Međunarodne federacije društva Crvenog krsta, a glavni donator je Ministarstvo spoljnih poslova NJemačke.

Mićićeva je podsjetila da su prošle sedmice porodilištu zvorničke Opšte bolnice dostavili zaštitnu opremu koju je republički Crveni krst dobio od Humanitarne organizacije „LDF čeritis“ iz SAD.

Porodilištu je uručeno 7.000 jednokratnih navlaka za obuću, 4.500 jednokratnih maski, te po 3.200 jednokratnih navlaka za glavu i rukavica.

Donacije su dobile OŠ „Sveti Sava“ iz Zvornika, OŠ „Nikola Tesla“ iz Pilice, OŠ „Petar Kočić“ iz Kozluka, „Vuk Karadžić“ iz Roćevića, OŠ „Desanka Maksimović“ iz Čelopeka i OŠ „Jovan Cvijić“ iz Drinjače.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare