Donacija od 12.000 KM za liječenje Darija Ždrala

0

ISTOČNO SARAJEVO – Dvanaestogodišnjem Dariju Ždralu iz Istočne Ilidže, koji ima epilepsiju, cerebralnu paralizu, oštećenje oba očna živca i sljepilo, pomoć od 12.000 KM u liječenju obećali su Olimpijski centar /OC/ „Jahorina“ i hotelijeri.

U sedmočlanoj porodici Ždrale sa troje maloljetne djece, gdje niko nema redovna primanja nadaju se da će Dariju biti bolje nakon tretmana ruskih ljekara u Beogradu.

Predviđene su četiri terapije, koje pojedinačno koštaju po 1.500 evra i koriste se po dva mjeseca.

Nakon terapije Darija čeka i operacija očnih živaca u Rusiji, za koju je potrebna veća suma novca.

Baka LJiljana kaže da je Dario rođen sa hidrocefalusom, a terapija koja je zakasnila prouzrokovala je epilepsiju, cerebralnu paralizu, oštećenje oba očna živca i sljepilo.

„Deveti dan po rođenju odlazimo u Beograd i tada nastaju sve muke. U Tiršovoj je imao jednu operaciju, ugrađen mu je šant, pa poslije četiri mjeseca drugu operaciju jer se ta pumpica začepila i morali su da ugrade novu“, navela je LJiljana.

Ona očekuje da će Dariju biti bolje nakon tretmana ruskih ljekara u Beogradu, da je epilepsiju moguće izliječiti i da neće imati napade.

LJiljana kaže da Dario nije mogao ni da govori, niti da se kreće.

„Išli smo i kod ljekara u Beograd, Banjaluku, Foču, Kasindo, kao i kod bioenergičara. Već osam godina idemo u Zavod `Miroslav Zotović` u banju gdje imamo potpunu ljekarsku pomoć. Zahvaljujem svim ljekarima za pomoć“, kaže LJiljana i zahvalila svim dobrim ljudima koji su do sada pomogli, posebno OC „Jahorina“.

Ona je dodala da će već sutra humanitarni broj 1433, koji je aktivan za pomoć Dariju, biti stopiran jer, kako kaže, ima još djece kojoj je potrebna pomoć.

Predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek rekao je da ova hrabra porodica koju je danas posjetio, a prije svega dječakova baka, koja o njemu najviše brine, nije sama i da ima ljudi koji žele da pomognu.

„Odlučili smo da kao OC snosimo troškove liječenja epilepsije ovog dječaka. To je ono što možemo. Želim da zahvalim i hotelima `Termag`, `Vučko`, `Bistrica` i `Lavina` koji su pomogli u ovoj akciji. Već prekosutra ćemo izmiriti sve troškove liječenja. Mislim da ćemo biti na dobrom putu da Dario ozdravi“, istakao je Elek.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare