Domu zdravlja poklonili savremeni ultrazvučni inhalator

0
Domu zdravlja poklonili savremeni ultrazvučni inhalator

FOČA – Opštinska organizacija Demokratskog narodnog saveza /DNS/ danas je Domu zdravlja u Foči uručila profesionalni ultrazvučni inhalator.

Direktor Doma zdavlja Miroslav Ristanović istakao je da je riječ o savremenom aparatu, kakav ova ustanova nije imala, a koji će dosta ubrzati ovu vrstu terapije.

On je naveo da je sa postojećim aparatima inhaliranje trajalo i po desetak minuta, dok će sa novim aparatom trajati svega minut.

„To je velika donacija za porodičnu medicinu i službu hitne pomoći, a glavna karakteristika ovog aparata je velika brzina čestica. S obzirom da u Foči ima mnogo astmatičara, pogotovo djece, ali i odraslih sa hroničnom opstruktivnom bolešću pluća ovaj aparat će poboljšati terapeutske efekte“, rekao je Ristanović i zahvalio DNS-u na poklonu.

Predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Foča Spomenko Stojanović istakao je da je Dom zdravlja jedna od najvažnijih fočanskih ustanova.

„Na sjednici Opštinskog odbora odlučili smo da u okviru ličnih mogućnosti prikupimo sredstva za nabavku aparata za Dom zdravlja. U dogovoru sa direktorom Ristanovićem, kojeg izuzetno cijenimo, izabrali smo da to bude profesionalni inhalator“, rekao je Stojanović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments