Domaća hrana u ponudi restorana

0

Osim aktivnosti kreiranih kroz podsticajne mjere na razvoju individualne poljoprivredne proizvodnje, opština Pale namjerava da ovdašnjim proizvođačima pomogne i u pronalaženju tržišta za plasman domaćih prehrambenih proizvoda.

Da se ozbiljno razmišlja u ovom pravcu, potvrdio je juče „Glasu Srpske“ i zamjenik načelnika opštine Nenad Vuković, koji je kazao da se već radi na ostvarivanju bližeg kontakta ovdašnjih poljoprivrednika i hotelijera sa Jahorine, u čijoj bi se ponudi ubuduće u većoj mjeri mogli naći i neki domaći proizvodi.

– Kroz razgovore sa individualnim poljoprivrednim proizvođačima na području opštine, došli smo do zaključka da je njihov najveći problem nedostatak sigurnog plasmana domaćih proizvoda. Upravo ta nemogućnost da prodaju sve što i proizvedu, mnoge od njih primorava i da smanje realan kapacitet sopstvene proizvodnje, zbog čega ćemo pokušati da zajednički učinimo iskorak na tom planu – kazao je Vuković.

On je naglasio da Pale, kao opština na čijoj se teritoriji nalazi gotovo cjelokupan olimpijski kompleks na Jahorini, svoj budući razvoj bazira upravo na turizmu i poljoprivredi.

– Razgovaraćemo sa svim hotelijerima i svakako afirmisati mogućnost da u što većoj mjeri koriste domaće, autentične proizvode sa ovog područja, što je praksa koja je već prisutna u nekim centrima, recimo na Zlatiboru. Vjerujemo da postoji mogućnost pronalaženja obostranog interesa turističkih zaposlenika i poljoprivrednih proizvođača – istakao je Vuković.

On je istakao da sve veći broj turista insistira i na zdravoj hrani, odnosno želi da tokom boravka na nekom području upozna i njegova gastronomska obilježja.

Gastrofest

Vuković ističe da će konkretniji razgovori proizvođača i hotelijera biti upriličeni već tokom narednog „Gastrofesta“, koji organizuje Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo.

– Ta manifestacija je prilika da se dogovore i konkretni aranžmani, a vjerujemo da će ih ubuduće zaista i biti – rekao je Vuković.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare