Dom zdravlja ponovo izdaje ljekarska uvjerenja

0

ZVORNIK – Dom zdravlja u Zvorniku ponovo može da izdaje ljekarska uvjerenja licima za nabavku, držanje i nošenje oružja, te za sistematske preglede radnika i ljekarska uvjerenja za vozače, potvrdio je danas direktor ove zdravstvene ustanove Milan Kikić.

Kikić je podsjetio da nekoliko godina unazad Dom zdravlja nije mogao da izdaje ova uvjerenja i dodao da su za taj posao bili ovlašćeni Zavod za medicinu rada i sporta, ovlašćeni domovi zdravlja i ambulante.

“Bilo je nerazumno zašto zvornički Dom zdravlja nije imao pravo da izdaje ova ljekarska uvjerenja, jer je imao i kadar i opremu i najbolje je opremljen na području ove regije”, rekao je Kikić novinarima.

On je izrazio očekivanja da će izdavanje ljekarskih uvjerenja Domu zdravlja donijeti dodatni prihod, a da će sistematske preglede radnika moći kompenzacijski da odrade sa onim firmama sa kojima imaju saradnju.

Prema njegovim riječima, jedino će, iz oblasti sportske medicine, ljekarska uvjerenja izdavati Zavod za medicinu rada i sport.

“Dogovoreno je sa ovim zavodom da dva puta godišnje može da koristi prostorije Doma zdravlja za obavljanje poslova iz njihove nadležnosti”, rekao je Kikić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments