Dom zdravlja odbacio optužbe odbornika SNS-a

0

ZVORNIK – Stanje u Domu zdravlja Zvornik bolje je nego u zdravstvenim ustanovama u okruženju i nije istina da ova ustanova jedva isplaćuje plate i da su dugovanja četiri miliona KM, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Rukovodstvo Doma zdravlja odbacilo je danas sve optužbe koje su na račun ove javne ustanove iznijeli odbornici zvorničkog Opštinskog odbora Srpske napredne stranke /SNS/ Goran Obradović i Zorana Davidović-Tošić, te navelo da je isplaćena novembarska plata, a da će u narednom periodu biti isplaćena i decembarska.

„Doprinosi za zaposlene nisu uplaćeni za tri poslednja mjeseca, ali takva je situacija u većini zdravstvenih ustanova u Srpskoj, dok je situacija u ostalim domovima zdravlja u okruženju daleko nepovoljnija. Dugovanja Doma zdravlja su dosta manja, a u toku je izrada završnog računa za prošlu godinu, nakon čega će se moći tačno reći koliki su dugovi“, ističe se u saopštenju.

Iz Doma zdravlja dodaju da su Obradović i Davidović-Tošić na konferenciji za novinare 24. januara u Bijeljini nizom neistina i proizvoljnih zaključaka pokušali da obmanu javnost i uberu jeftine političke poene.

„Rečeno je da je stanje u Domu zdravlja Zvornik haotično, te da je glavni krivac za to rukovodstvo ove ustanove. Moramo da kažemo da je to velika laž koju već nekoliko mjeseci ta stranka pokušava da plasira u javnosti, jer je jedan od njihovih ciljeva upravo dobijanje direktorskog mjesta Doma zdravlja“, ističe se u saopštenju.

Iz ove zdravstvene ustanove demantuju navode odbornika SNS-a da je u Domu zdravlja zaposlen 251 radnik i da je veliki broj njih višak, te naglašavaju da je po postojećem Pravilniku o sistematizaciji radnih mjesta iz 2009. godine u Domu zdravlja Zvornik predviđeno 260 radnih mjesta.

„Trenutno u Domu zdravlja je u proceduri izrada novog Pravilnika o sistematizaciji radnih mjesta i kada on bude završen znaće se tačno da li ima viška radnika u pojedinim službama“, navedeno je u saopštenju zvorničkog Doma zdravlja.

Iz ove ustanove dodaju da je neistina i to da se u njoj vrši privatizacija prostora kroz izdavanje prostora za privatnu apoteku, te da se zapravo radi o Javnoj ustanovi gradska apoteka „Zvijezda“ iz Zvornika koju je osnovala, kao i Dom zdravlja, lokalna zajednica.

„Iako je trenutna situacija u zdravstvu teška, aktuelno rukovodstvo i zaposleni Doma zdravlja Zvornik uspjevaju da održe zavidan nivo usluga koje pružaju korisnicima, što pokazuju i pozitivne ocjene iz anketa koje sprovodi Fond zdravstvenog osiguranja o zadovoljstvu korisnika usluga u Domu zdravlja Zvornik“, zaključuje se u saopštenju povodom optužbi koje su iznijeli odbornici Srpske napredne stranke Hadži Jovana Mitrovića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare