Doktor Laza – jedan od junaka sarajevsko-romanijskog ratišta

2

U telegramu saučešća koji su, u ime građana Istočnog Sarajeva, porodici doktora Miodraga Lazića upututili predstavnici Gradske uprave, ističe se da će doktor Laza ostati upamćen kao jedan od junaka sarajevsko-romanijskog ratišta, koji je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu spasio život velikog broja građana sa ovog područja.

“U Istočnom Sarajevu danas je tužan dan. Napustio nas je veliki prijatelj i hrabri saborac, naš Laza. Doktor Miodrag Lazić u našem gradu ima brojne prijatelje”, navodi se u telegramu.

Predstavnici Gradske uprave Istočno Sarajevo ističu da je mnogo njihovih sugrađana preživjelo u teškim, ratnim vremenima zahvaljujući doktoru Laziću, njegovoj hrabrosti i nadljudskim naporima koje je ulagao da spasi živote boraca, civila, djece.

U telegramu se naglašava da je doktor Miodrag Lazić spasio živote velikog broja ljudi, ali, nažalost, nije uspio da pobijedi u vlastitoj borbi, onda kada je njegov život bio ugrožen i kada je trebalo da se izbori za sebe.

“Tužni smo, ali i beskrajno ponosni što smo ga poznavali. Istočno Sarajevo nikada neće zaboraviti svog doktora Lazu”, navedeno je u telegramu saučešća koji su u ime građana uputili gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić i predstavnici Gradske uprave.

Čuveni srpski hirurg Miodrag Lazić, koji je tokom ratova devedesetih godina prošlog vijeka spašavao živote u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, preminuo je jutros u Nišu od posljedica infekcije virusom korona.

(www.palelive.com / Srna / Foto: RTS)

2
Postavi komentar

1 Komentara na članak
1 Odgovora na komentare
0 Pratioci
 
Većina je reagovala na komentar
Najpopularniji komentari
2 Komentatori
  Pretplatite se  
Obavjesti me o
Pastorak

Ajde Paljani
Koliko nas je taj covjek zaduzio, pokrenite akciju da se jedna ulica zove po doktoru MILORADU Lazicu.

to je to

Ima smisla i te kakvog. Moramo razumjeti koliko nam je njegovo djelo značilo, mnogima za život a čitavom narodu za opstanak.