Dogovoren projekat sterilizacije i kastracije pasa

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić potpisao je danas sa predstavnicima Fondacije „Dogs trast“ iz Sarajeva Sporazum o podršci i provođenju projekta masovne sterilizacije i kastracije pasa na području grada Istočno Sarajevo i Kantona Sarajevo.

Opština Istočno Novo Sarajevo izdvojila je grant od 1.200 KM nevladinim organizacijama koje će raditi na hvatanju pasa.

Fondacija „Dogs trast“ finansiraće veterinarske usluge sterilizacije i kastracije pasa, staviće na raspolaganje sredstva i opremu za hvatanje pasa do okončanja projekta i osiguraće obuku veterinara zaduženih za hvatanje pasa i brigu o njima, saopšteno je iz kabineta načelnika.

Ćosić je naglasio da psi lutalice predstavljaju veliki problem za ovu lokalnu zajednicu, te da što prije treba naći rješenje.

„Nadam se da ćemo i ubuduće sarađivati sa Fondacijom ‘Dogs trast’, ukoliko rezultati ovog projekta budu pozitivni, te da će projekat biti komplementarna aktivnost koja će se provoditi zajedno sa aktivnostima Azila za pse Istočni Stari Grad“, rekao je Ćosić.

Ovim projektom biće obuhvaćena sterilizacija i kastracija 3.000 pasa sa područja grada Istočno Sarajevo i Kantona Sarajevo, a realizacija će početi 30. maja i trajaće do 30. juna.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare