Dogovor o prostorijama za produženi boravak djece u školi

0

SOKOLAC – Načelnik Opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je juče sa direktorom Osnovne Škole „Sokolac“ Divnom Janković i direktorom Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Biljanom Kosorić o prostorijama koje Osnovna Škola treba da koristi zajedno sa predškolskom Ustanovom za produženi boravak djece u školi.

U pitanju su djeca prvog i drugog razreda koja pohađaju školu u prostorijama Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Zbog velikog broja zainteresovanih učenika za produženi boravak u školi, neophodno je da Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje ustupi svoje prostorije za korišćenje.

Načelnik Bjelica je istakao da zna u kakvoj se situaciji nalazi škola kao i obdanište, naročito kada su u pitanju finansije, smještajni kapaciteti, korištenje biblioteke, trpezarije i prostorija od Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Opština nema dovoljno sredstava da se može udovoljiti svim zahtjevima, ali u ovom momentu, ono što je moguće je da se ovakva pitanja zajedno prevaziđu i riješe, jer idemo svi u jednom pravcu, a to je da našoj djeci obezbijedimo uslove za učenje, dodao je načelnik.

Direktor Osnovne Škole „Sokolac“ Divna Janković izjavila je nakon sastanka da je napravljen dogovor sa razumjevanjem da se taj prostor ustupi, jer je to za djecu koja će da ga koriste u sklopu škole, a to je opet veliki uspijeh svih nas.

Osnovna škola i Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje koriste zajedničke prostorije, zbog toga imamo mnoge zajedničke interese, na ovom sastanku dogovorom i saradnjom smo riješili neke nejasnoće koje su bile prisutne, istakla je Biljana Kosorić, direktor Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Kada su u pitanju ove dvije institucije, načelnik je najavio neke buduće radove, kao što su riješavanje parking prostora ispred Osnovne škole, popravljanje oluka na školi, uklanjanje suvišnog drveća, a naredne sedmice će krenuti i radovi na rasvjeti od ulice Cara Lazara preko Sportske dvorane, pa iza stare škole i sve do ulice Pera Kosorića.

Na sastanku je bilo govora i o dodjeli besplatnih udžbenika za učenike trećeg i četvrtog razreda. Besplatne udžbenike će dobiti djeca čije su majke članice udruženja „Majka i dijete“ Sokolac. Ukupno je takve djece 68., jer za prve i druge razrede besplatne knjige obezbijeđuje Ministarstvo za prosvjetu i kulturu RS. Visoka Škola za uslužni biznis u Sokocu obezbijedila je besplatan školski materijal za učenike prvih i drugih razreda, a takvih je 230., saopšteno je u kabinetu načelnika.

Načelnik je uputio apel vozačima da opreznije voze kroz grad i ulice, jer sada će krenuti škola, i biće mnogo djece na pješačkim prelazima.

(www.palelive.com / www.opstinasokolac.net)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare