Dogovor između opštine i raftera

0
Dogovor između opštine i raftera

FOČA – U susret novoj turističkoj sezoni, rukovodstvo opštine Foča dogovorilo je danas sa vlasnicima fočanskih rafting kampova uslove korištenja novoizgrađenog puta desnom obalom rijeke Tare.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je dogovoreno da cijena prolaska putem bude četiri KM po osobi, a da se novac koji bude naplaćen usmjeri u održavanje i modernizaciju ovog pravca.

„Ovo će biti veliki podstrek i veliki doprinos daljem razvoju rafting turizma. Očekujemo bolju sezonu nego prethodnih godina, tim više što ćemo imati i evidenciju turista, tako da će naplata boravišne takse biti veća, a od sredstava koja dobijemo moći ćemo svake godine da ulažemo u put, kako bi bio što funkcionalniji“, naglasio je Mašić.

Do prošle godine, dok nije izgrađen put desnom obalom Tare, fočanski rafteri morali su sa gostima da prelaze u Crnu Goru, pri čemu su se stvarale velike gužve na granici, ali i da plaćaju razne takse u visini od 4,30 evra po osobi.

Predsjednik Udruženja raftera Foča Miroslav Davidović zadovoljan je dogovorom sa lokalnom upravom u Foči.

„Treba još da se završi dogradnja puta, da se stavi finalni sloj, da bi bio udobniji za turiste. Sav novac koji se naplati od korištenja puta vratiće se nazad, kako bi se put dograđivao, a to će automatski značiti veći broj turista“, kaže Davidović.

Na sastanku je razgovarano i o bezbjednosti na rijeci, o dozvolama, registraciji čamaca i obavezi korištenja bezbjednosne opreme.

I lokalna uprava i rafteri imaju isti cilj – da bezbjednost na rijeci bude maksimalna i da spust gumenim čamcima niz brzake Tare i Drine, kao fočanski turistički brend, iz godine u godinu bude sve posjećeniji, zaključeno je na sastanku.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments