Dodik otvorio renovirano pedijatrijsko odjeljenje

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je otvorio renovirano Pedijatrijsko odjeljenje Bolnice Kasindo u Istočnom Sarajevu, koje će omogućiti bolje uslove za zbrinjavanje mladih pacijenata, ali i za rad zaposlenih.

Dodik je za rekonstrukciju Odjeljenja osigurao 100.000 KM, a za nabavku dva nova savremena inkubatora 50.000 maraka.

Nakon zvaničnog otvaranja Odjeljenja, Dodik je izjavio novinarima da je Bolnica Kasindo jedna od strateških institucija u Republici Srpskoj koja raspolaže referentnom opremom i savremenom aparaturom, ali je i dalje evidentan problem smještaja pacijenata i neophodne rekonstrukcije objekata.

Dodik je najavio da će tender za rekonstrukciju Pansiona “Srbija” u okviru Bolnice Kasindo biti uskoro raspisan, nakon čega bi polovinom ove godine mogla početi njegova rekonstrukcija. U ovom objektu bilo bi smješteno Odjeljenje za dijagnostiku i hirurška odjeljenja. Dodik je napomenuo da su sredstva u te svrhe deblokirana.

“Klinički centar u Kasindolu ima kadrove, opremu, ali potrebno je izgraditi objekte. Siguran sam da će se u ovoj godini krenuti sa kapitalnom rekonstrukcijom objekta `Srbija`”, naglasio je presjednik Srpske.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=0DOPkEAmng0&feature=player_embedded}

Direktor Bolnice Kasindo Siniša Zubić zahvalio je Dodiku za višemilionske iznose koje je zajedno sa Vladom Republike Srpske i resornim ministarstvom u proteklim godinama donirao za nabavku opreme u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

On je ocijenio da je današnja donacija veoma značajna za poboljšanje ambijenta u kojima se svakodnevno pruža zdravstvena briga mladim pacijentima za vrijeme njihovog boravka u ovoj ustanovi, ali i za bolje uslove rada zaposlenika.

Rekonstrukcijom Pedijatrijskog odjeljenja Bolnice Kasindo urađena je kompletna rekonstrukcija krova, nabavljena nova drvenarija i namještaj, a dva nova savremena inkubatora, za koja su uplaćena finansijska sredstva, biće uručena u narednom periodu.

Šef Pedijatrijskog odjeljenja Milomir Milošević istakao je da će nova oprema omogućiti napredniju zdravstvenu uslugu za mlade pacijente. Prema njegovim riječima, donacijom predsjednika Srpske rekonstruisana je kvadratura polovine Pedijatrijskog odjeljenja.

(www.palelive.com / Srna / RTVIS)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments