Dodik odlikovao Pravni fakultet Pale Ordenom NJegoša prvog reda

0

Predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović, u svojstvu izaslanika predsjednika Srpske Milorada Dodika, uručio je danas na Palama Orden NJegoša prvog reda Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, povodom obilježavanja krsne slave i 70 godina postojanja i uspješnog rada ove visokoobrazovne institucije.
Na svečanoj akademiji povodom krsne slave Pravnog fakulteta – Svetog Petra Cetinjskog i Dana fakulteta dodijeljene su diplome za ukupno sedam magistara pravnih nauka i 72 diplomirana pravnika.

Ovoj ceremoniji prethodio je slavski obred lomljenja slavskog kolača, koji su obavili svešetenicii Srpske pravoslavne crkve u prisustvu kuma slave akademika Kuzmanovića i dekana Pravnog fakulteta Pale Radomira Lukića, koji su tom prilikom razmijenili prigodne poklone.

Kuzmanović je istakao da je Pravni fakultet Pale ispunio ne samo lokalne i regionalne, nego i evropske pravne kriterijume, jer je tokom razvoja u periodu od 70 godina ostvario tradiciju vrijednu poštovanja.

„Ovaj fakultet dao je kadrove koji danas zauzimaju ključne funkcije u svim segmentima pravosuđa Republike Srpske i koji su potpuno spremni za uključivanje u najmodernije naučne tokove u pravnoj struci“, naveo je Kuzmanović.

Obrazovanje, vaspitanje i naučni rad, ističe on, odlika su Pravnog fakulteta Pale koji, pri tome, ne zaboravlja da svesrdno učestvuje i u razvoju lokalne zajednice u kojoj egzistira.

Dekan Pravog fakulteta Pale Radomir Lukić istakao je da je 70 godina postojanja i plodnog rada jubilej vrijedan poštovanja, te izrazio zadovoljstvo ovim velikim priznanjem od predsjednika Srpske.

„Mi smo do sada dobili nekoliko vrsta priznanja, ali je najsjajnije ovo koje nam stiže od predsjednika Republike, jer je riječ o instituciji koja oličava jedinstvo Republike i koja ima zadatak da ostvaruje jednak tretman prema svima i svakome, pa tako i prilikom dodjele odlikovanja“, rekao je Lukić.

Prema njegovim riječima, tokom 70 godina rada Pravni fakultet Pale zaslužio je prestižno državno i društveno priznanje – Orden NJegoša prvog reda, jer je obavio niz najznačajnijih društvenih zadatak i dugi niz godina bio je stožer pravnog obrazovanja i pravne profesije, najprije u BiH, a potom i u istočnom dijelu Republike Srpske.

Tokom ceremonije obilježavanja krsne slave Pravnog fakulteta Pale, dekan Pravnog fakulteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici Vladan Mihajlović čestitao je slavu i jubilej kolegi Lukiću i poklonio umjetničku sliku.

Telegrame čestitke Pravnom fakultetu Pale uputili su, osim predsjednika Dodika, i predsjednici Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i Željka Cvijanović, predsjednik Ustavnog suda Republike DŽerard Selman, kao i resorni ministri Anton Kasipović i Dane Malešević.

Dekan Lukić dodijelio je i nagradu „Bogdan Lozo“ najboljem studentu generacije LJubinki Bojić, koja je ostvarila prosjek ocjena od 8,89, a najzaslužnije institucije, kolektivi i pojedinci za podršku Pravnom fakultetu Pale dobili su plakete i zahvalnice.

(www.palelive.com)

Save

Save

Save

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare