Dodik: Dug prema Palama kao mjestu u kojem je stvorena Srpska

0

Republika Srpska i SNSD dužni su prema Palama kao mjestu u kojem je donesena odluka o stvaranju Srpske, izjavio je večeras predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, koji je na Palama prisustvovao Izbornoj konferenciji Opštinskog odbora /OO/ stranke, za čijeg je predsjednika izabran aktuelni načelnik opštine Boško Jugović.

O dobrim rezultatima rada OO SNSD-a Pale, prema Dodikovim riječima, najbolje govori činjenica da je na prošlim lokalnim izborima za načelnika Pala izabran Jugović, kandidat SNSD-a.

„NJegovim i kapacitetom partije na Palama je od tada riješeno mnogo problema, gotovo svi gorući problemi“, rekao je Dodik u izjavi medijima.

Navodeći da Jugović kao načelnik Pala ima podršku struktura Republike Srpske, Dodik je podsjetio da ranije nije bilo tako zbog opstrukcija na lokalnom nivou, zbog čega su najveću cijenu platili stanovnici Pala, kao što je to slučaj i u drugim opštinama koje rade na sličan način.

„Pale su veoma važno mjesto našeg političkog djelovanja iz više razloga, a činjenica da je ovdje donesena odluka o stvaranju Republike Srpske najbolje govori o tome“, poručio je Dodik i dodao da Republika Srpska i SNSD stoga imaju obavezu da se kroz projekte oduže ovom mjestu.

Kao jedan od najvećih uspjeha na području Pala Dodik je naveo dobro funkcionisanje Olimpijskog centra „Jahorina“ u ovoj sezoni.

„Želja nam je da tako i nastavi“, rekao je Dodik, ocijenivši da su i stanovnici Pala osjetili dobrobit od uspjeha Olimpijskog centra.

Dodik je i ovaj put ponovio da je SNSD ambiciozna stranka, koja ne nastupa sa minimalističkim, već maksimalističkim ciljevima.

„Mi smo pobijedili na svim izborima od 2006. godine, bilo lokalnim ili opštim“, podsjetio je Dodik, konstatujući da je na prošlim lokalnim izborima SNSD uspio da pokaže svoju snagu i na Palama, po prvi put pobijedivši na izborima za načelnika.

On je dodao da je na Izbornu konferenciju OO SNSD-a Pale došao sa radošću da bi bila afirmisana stranka, ali i ojačano međusobno povjerenje i podrška, te naglasio da će biti nastavljena saradnja sa opštinskim rukovodstvom na rješavanju problema u ovoj lokalnoj zajednici.

Dodik i Jugović potvrdili su da odbornički blok predvođen SNSD-om ima većinu u Skupštini opštine Pale.

Govoreći o Izbornoj konferenciji OO SNSD-a Pale, Jugović je rekao da je ona pokazala demokratski kapacitet stranke i njenu sve veću snagu na Palama.

„Podmlađivanje partije jedna je nova vrijednost, primjer tolerancije između mladih i starih, bukvalno jedan zamajac koji će vući sa novom energijom predstojeće opšte izbore“, ocijenio je Jugović i dodao da će OO SNSD-a nastaviti da radi na razvoju Pala, ali i partije u cjelini.

Dosadašnji predsjednik OO SNSD-a Pale Boško Tomić ukazao je na činjenicu da skoro polovinu novoizabranog odbora čine mladi.

Prema njegovim riječima, izbor novog rukovodstva Opštinskog odbora stranke dio je priprema za predstojeće opšte izbore, na kojima SNSD želi da pobijedi na svim nivoima, da bi preuzeo odgovornost za sve što se dešava.

Za potpredsjednike OO SNSD-a Pale izabrani su Boško Tomić i Branko Koroman, a za sekretara Sonja Kapuran.

Izbornoj konferenciji na Palama prisustvovali su i generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, funkcioneri SNSD-a, odnosno načelnici opština sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare