Dodijeljena priznanja pojedincima i privrednim društvima

0
Dodijeljena priznanja pojedincima i privrednim društvima

SOKOLAC – Novinaru Velemiru Elezu danas je, povodom Dana i krsne slave opštine Sokolac – Ilindana, uručena Povelja te opštine za veliki doprinos novinarstvu i kompletnoj slici o Sokocu i širem području Romanije.

Elez, koji je 40 godina radio u novinarstvu, bio je dopisnik više elektronskih i pisanih medija u BiH.

Zlatna plaketa opštine uručena je preduzeću „Krem-komerc“ koje zapošljava više od 40 radnika. Druga zlatna plaketa uručena je preduzeću „Boržuno“ u kojem je zaposleno 19 ljudi.

LJekaru i šefu Klinike za opštu i abdomenalnu hirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Jusufu Šabanoviću, koji je rođen u opštini Sokolac, uručena je treća zlatna plaketa.

Srebrena plaketa dodijeljena je profesionalnom pčelaru Zoranu Batiniću sa područja Sokoca, kao i Dejanu Kezunoviću, osnivaču Teniskog kluba.

Dobitnici zlatne značke ove opštine i nagrade od 200 KM su atletičarka Sara Lučić, najbolji student Nikola Šarac, uspješni student Anja Bartula, đak generacije Srednjoškolskog centra Milica Ujić, učenik generacije Osnovne škole na Sokocu Andrea Brklja i Anđela Kovačević, nagrađivani učenik na literarnim konkursima.

Povodom Dana i krsne slava opštine Sokolac danas je služena i sveta liturgija u Crkvi Svetog proroka Ilije, a načelnik opštine Milovan Bjelica rekao je na svečanosti u Parohijskom domu da se nastavljaju radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže.

On je naveo da se realizuje veliki projekat u saradnji sa opštinom Rogatica, vrijedan oko četiri miliona KM, a do sada je urađen potisni vod u dužini 8.800 metara koji će snabdijevati vodom oko 800 domaćinstava, uglavnom povratnika na području te dvije lokalne zajednice.

Bjelica je istakao da je EU, posredstvom Evropske investicione banke, uradila studiju izvodljivosti za sveoobuhvatno rješavanje problema vodosnabdijevanja na području Sokoca, što podrazumijeva uređenje svih izvorišta, ponora i slivova, postavljanje filtera na izvorištima i uređenje sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

On je dodao da je studija izvodljivosti urađena i za proširenje „Toplane“, te da bi na drugom tenderu trebalo da počne realizacija projekta.

Bjelica je rekao da je urađen i projekat za rješavanje stambenog zbrinjavanje lica iz kolektivnih centara, koji podrazumijeva izgradnju 64 stana, a finansira ga Svjetska banka, te dodao da su završene i sve pripreme za potpisivanje ugovora za rješavanje problema javne LED rasvjete posredstvom javno-privatnog partnerstva.

Obilježavanju krsne slave opštine Sokolac u Parohijskom domu prisustvovali su ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šaarović, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, predsjednik Skupštine ovoga grada Miroslav Lučić i načelnici opština iz sastava ovoga grada.

Svečanosti su prisustvovale i porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, zaposleni u opštinskoj upravi i drugi gosti.

Dan i krsnu slavu opštini Sokolac čestitali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, predsjednik Narodne skupšine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i drugi.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare