Dodatni letovi iz Beograda, pregovori za letove iz Banjaluke

0

PODGORICA – Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i investicije opštine Herceg Novi dogovorio je sa crnogorskom nacionalnom avio-kompanijom organizaciju većeg broj letova iz Beograda za Tivat u toku „Praznika mimoze“, a u narednom periodu planiraju se takvi letovi i iz Banjaluke na sastancima turističkih organizacija iz Republike Srpske.

Dejan Pižurica, direktor prodaje kompanije „Er Montenegro“, saopštio je da će termini u kojima će se dodatni letovi odvijati biti objavljeni sredinom mjeseca.

Sekretar za turizam, ekonomski razvoj i investicije Opštine Herceg Novi Nenad Vitomirović objasnio je da će dodatni letovi u toku Praznika mimoze omogućiti bolju popunjenost smještajnih kapaciteta i povećati broj turista tokom februara i marta.

„Očekujemo znatno veći broj gostiju iz Srbije, jer `Praznik mimoze` počinje 17. februara, a u tom periodu su i praznici u Srbiji. Program je inoviran u odnosu na prethodne godine i koncipiran tako da nudi zanimljive sadržaje za sve ukuse i generacije. Nadamo se uspješnom dogovoru sa agencijama iz Banjaluke“, rekao je Vitomirović.

On je dodao da cilj nije samo bolja posjeta u toku Praznika mimoze, jer nakon toga slijede vaskršnji praznici i Prvi maj.

„Herceg Novi mora da bude vidljiviji i konkurentniji na turističkom tržištu regiona i Evrope uopšte. Ovo će ujedno biti i početak promotivnih aktivnosti za narednu ljetnu turističku sezonu“, rekao je Vitomirović.

Sekretarijat za turizam, ekonomski razvoj i investicije opštine Herceg Novi će na sastanku sa svim zainteresovanim turističkim agencijama iz Banjaluke sagledati mogućnost uvođenja čarter letova iz Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna / Foto: BN)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare