Dodatak za pomoć koristi 235 lica

0

SOKOLAC – Mjesečni dodatak za pomoć i njegu drugog lica od 41 KM na području opštine Sokolac koristi 235 lica, izjavila je Srni vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Snježana Bašević.

Prema njenim riječima, pravo na novčanu pomoć ostvaruje 31 korisnik u iznosu od 41 do 57 KM u zavisnosti od broja članova domaćinstva, tako da je za jednog člana 41 KM, za dva 49, za tri 57 KM, a riječ je o socijalno ugroženim licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, starim i samohranim lica koja nemaju drugih primanja.

Baševićeva je rekla da se jednokratne novčane pomoći u iznosu od 205 KM na godišnjem nivou za jedno lice ili porodicu isplaćuju za korisnike u stanju socijalne potrebe.

Ona je napomenula da su sa područja opštine Sokolac u prijedorskom Domu za djecu i omladinu ometenu u razvoju smještena tri štićenika, u Domu za djecu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević “ u Banjaluci jedan i u Centru za obrazovanje vaspitanje i rehabilitaciju sluha i govora jedan štićenik.

Prema njenim riječima, u Domu za penzionere i stara lica u Istočnom Sarajevu smještena su tri štićenika sa područja sokolačke optšine, u Zavodu za zaštiti ženske djece i omladine u Višegradu dva, u Centru za slijepu i slabovidu djecu i omladinu i u Domu za djecu i omladinu ometenu u razvoju „Veternik“ Novi Sad po jedan, i u Centru „Zaštiti me“ u Banjaluci dva štićenika.

Ona je napomenula da Centar za socijalni rad za sve ove štićenike izdvaja po 625 KM mjesečno.

„Opština Sokolac je za rad Centra za socijalni rad u ovogodišnjem budžetu planirala 385.729 KM, i to za socijalnu zaštitu 272.740 KM, a za redovnu djelatnost Centra 112.989 KM“, napomenula je Baševićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare