Dodatak za pomoć i njegu drugog lica ima 73 korisnika

0

HAN PIJESAK – Služba za socijalnu i dječiju zaštitu u opštini Han Pijesak za 73 korisnika obezbjeđuje dodatak za pomoć i njegu drugog lica, od čega pola sredstava posredstvom opštine, a drugu polovinu obezbjeđuje resorno ministarstvo Republike Srpske.

Referent ove službe za socijalnu i dječiju zaštitu Mila Gojković rekla je danas Srni da dodatak za pomoć i njegu drugog lica iznosi za 60 korisnika prve kategorije po 135 KM mjesečno, dok za 13 korisnika druge kategorije iznosi po 82 KM mjesečno.

Gojkovićeva je napomenula da novčanu pomoć dobija osam korisnika u iznosu po 123 KM mjesečno, a riječ je o licima nesposobnim za rad.

Prema njenim riječima, u Dječijem selu „SOS“ u Gračanici smješteno je troje djece bez roditeljskog staranja, za šta se izdvaja oko 700 KM mjesečno, a u Domu za stara lica u Istočnom Sarajevu dva korisnika.

Ona je napomenula da je u Domu za djecu ometenu u razvoju u Prijedoru i u Domu za žensku djecu ometenu u razvoju u Višegradu smješten po jedan štićenik, za šta se mjesečno plaća po 700 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare