Doček Nove godine uglavnom u kućnoj atmosferi

0

Najveći broj stanovnika Istočnog Sarajeva Novu godinu dočekalo je u kućnoj atmosferi u krugu porodice i prijatelja. Određeni broj stanovnika najveseliju noć dočekao je u hotelima, kafićima i ostalim ugostitetljskim objektima na području grada za šta su izdvojili od 50 KM do 150 KM.

Opštine Pale, Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, zbog ekonomske krize, nisu ove godine organizovali doček Nove godine na otvorenom, a i ukrašavanje ulica bilo je znatno skromije u odnosu na ranije periode.

Iste cijene dočeka Nove godine bile su i u hotelima na Jahorini, a u većini njih kapaciteti za novogišnje praznike odavno su bili popunjeni.

Svi koji su se jutros zatekli na ovoj olimpijskoj ljepotici mogli su da uživaju u prekrasnom vedrom i sunčanom vremenu, a ljubitelji sankanja i skijanja u odlično pripremljenim stazaima i uslovima za ove sportove.

Rukovodilac za sport i ski-staze Olimpijskog centra „Jahorina“ Miro Kalem izjavio je Srni da se na stazama nalazi veliki broj skijaša, a da bez problema radi vertikalni transport.

Dežurni operativni u Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo rekao je da u novgodišnjoj noći na području grada nije bilo narušavanja javnog reda i mira, a zbilježena je saobraćajna nesreća na Palama sa manjom materijalnom štetom.

On je dodao da je na području ovog Centra saobraćajna nesreća sa manjom materijalnom štetom registrovana i u Rogatici a da su bila i dva narušavanja javnog reda i mira tučama u Kalinoviku i Foči.

Prema riječima dežurnog medicinskog osiblja u bolnici „Kasindo“ nije bilo većih intervenija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare