Do zime bi trebalo da počne da radi Zavod za forezničku psihijatriju

0

SOKOLAC – Zavod za forenzičku psihijatriju na Sokocu, u koji je uloženo više od dva miliona KM, do zime bi trebalo da počne da radi, izjavio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić.

Bogdanić je rekao novinarima da je oprema montirana i da u narednom periodu treba obezbijediti sredstva za početak rada i plate zaposlenima.

On je naveo da će se u Vladi lično zauzeti da za liječenje pacijenata u Psihijatrijskoj klinici „Sokolac“ na Podromaniji budu omogućeni bolji uslovi.

Direktor Zavoda za forenzičku psihijatriju Zoran Kosorić rekao je novinarima da je u ovaj zavod do sada investirano 2.150 000 KM, što je bila donacija švajcarske Vlade.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica rekao je da će u zavodu biti zaposlen višak radnika iz Doma zdravlja sa Sokoca i biti izmješteno sudsko odjeljenje Psihijatrijske klinike.

Direktor Doma zdravlja Adrijana Stanar rekla je da u ovoj ustanovi ima desetak radnika koji su višak zaposlenih i oni će početi raditi u zavod za forenzičku psihijatriju, čime će taj problem biti rješen.

Ona je istakla da ova zdravstvena ustanova radi na unapređenju zdravstvene zaštite i pružanju kvalitetnijih usluga svojim pacijentima, te naglasila da finansijsku pomoć ima i od resornog ministarstva i od opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare