Do vikenda će biti uklonjene naplatne rampe na Jahorini

10

Načelnik opštine Pale Boško Jugović najavio je da će do vikenda biti uklonjene rampe na Jahorini na kojima se vršila naplata parkiranja, a koje je postavio Olimpijski centar „Jahorina“.
Jugović je rekao novinarima da je juče bila sjednica Nadzornog odbora i da je dobio obećanje da će do vikenda to biti riješeno i rampe uklonjene.

„Shvatio sam da se ne može sve riješiti u startu i iznio sam svoj i stav građana da bi bilo pametnije da se rampe uklone, jer jedna turistička destinacija ne dozvoljava da imate rampe i barijere“, naglasio je Jugović.

On je istakao da je danas na besplatno skijanje na Jahorini otišla prva grupa od 50 učenika iz osnovnih škola „Mokro“, „Pale“ i „Srbija“.

Prema njegovim riječima, danas je otišlo samo 50 učenika da se u školama ne bi remetio nastavni proces, dok će za vrijeme raspusta moći da ide više djece jer broj nije ograničen.

On kaže da će danas imati razgovore o kartama za onu djecu koja idu sa roditeljima na skijanje.

„Napravio sam iskorak, obezbijedio autobus i danas su otišla prva djeca. To ćemo nastaviti i u toku raspusta i neće biti ograničen broj djece“, naglašava Jugović.

On je dodao da je Grad Istočno Sarajevo obećao da će obezbijediti autobus koji bi saobraćao na relaciji Sokolac-Mokro-Pale-Jahorina i sva djeca bi mogla da idu na besplatno skijanje.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić je u novembru sa predstavnicima šest opština Istočnog Sarajeva potpisao ugovore o besplatnom skijanju za djecu sa područja opština ovog grada, a potpisivanju je prisustvovala i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je podržala aktivnosti Olimpijskog centra „Jahorina“ s ciljem da djecu sa područja grada Istočnog Sarajeva zbliže s Jahorinom.

LJevnaić je prilikom potpisivanja istakao da „Jahorina“ kao društveno odgovorna kompanija želi da podstakne što veći broj djece da se bave skijanjem.

„Cilj nam je da što više djece dođe na Jahorinu, da ovu planinu zavole i doživljavaju kao svoju, te da prve skijaške korake naprave upravo ovdje. Za ovu sezonu smo pripremili dva novija ski-vrtića“, rekao je tada LJevnaić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Šta je sad, je li nemate m..a da naplaćujete ulaz pojedincima? Kome da se obratim sa kartama koje sam kupovao da mi vratite novac? Srpska posla!

Rekoše da skijanje nije za svakoga, a sad uklanjaju rampu. Izgleda da ćemo svmi mi koje smatrate „svakim“ ipak moći napraviti krug automobilom po Jahorini, jer skijanje, kako to čelnici Jahorina i opštine rekoše, nije za nas (sirotinju).

Pa tako je oduvijek i bilo, skup sport. I za Titina vakta i zemana bar jedno 70% djece sa paljanske opstine nikad nije stalo na skije na Jahorini, a da ne govorim za one iz okoline, kao Sokolac. Vecina njih nikad tada nije ni vidjela Jahorinu osim mozda na razglednici. A onda smo, drugovi i drugarice, makar teoretski svi bili jednaki. U realnosti pak, neki su se skijali na drvenim skijama koje im je napravio otac ili djed od javorove cjepanice, ja sam imao „naprednu“ verziju toga – stare vojne drvene skije kupljenje na vojnom otpadu sa vezovima sa sajlom na preklapanje i vojnim cokulama, a bogami neki su i tada imali para za nove Elan skije, Marker vezove i Alpina cipele… Potom je dosla dugo zeljena demokratija.

Zašto su uopšte i postavljene?

Ja mislim da svojim komentarom nikoga nisam uvrijedio, pa bih zamolio administratora da isti objavi.

A kad mislite uvesti autobusku liniju Pale Jahorina???

Bio za vikend u subotu i uredno platio 5 KM da me puste na rampi.

I treba da platiš, nema džabe prljanja Jahorine. Ko nije u stanju da plati 5 KM ne treba ni da ide na Jahorinu, ima Kalovita brda i Koran pa neka šeta i sanka se. Paljani su se do sada izvlačili na Jahorinu sa sendvičem u celofanu i sokom u plastičnoj flaši, pa kad pojedu, ozlojeđeni što nemaju para, onaj celofan i onu flašu namjerno bace. Od ovih para će se platiti čišćenje Jahorine od smeća i turistu će biti zadovljoni čistoćom, a ne ko do sada da je kokuzi prljaju.

Jedno je sta bi trebalo, a drugo je sta pise u naslovu. Sto se mene tice, trebaju staviti rampu na ulazu u tunel, samo ne znam da li je to po zakonu.

Naravno, i treba da postoji rampa. I treba sve ograditi. I napraviti rezervat.