Do radnih mjesta realizacijom projekta “Zajedno do posla”

0

ZVORNIK – U okviru projekta Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske pod nazivom “Zajedno do posla”, za koji je drugi javni poziv zatvoren 31. oktobra, u zvorničkoj opštini posao je dobilo 17 lica.

Projekat “Zajedno do posla” obuhvatio je ratne vojne invalide, djecu poginulih boraca i nezaposlene demobilisane borce Vojske Republike Srpske.

Za sufinansiranje zapošljavanja kod poslodavaca u ovom projektu dodjeljuje se 2.000 KM po nezaposlenom licu, a za sufinansiranje samozapošljavanja 4.000 KM po jednom ratnom vojnom invalidu i demobilisanom borcu, odnosno 5.000 KM po nezaposlenom licu iz kategorije djece poginulih boraca.

Prema riječima šefa zvorničkog Biroa za zapošljavanje Gorana Petrovića, šest lica je iskoristilo sredstva za samozapošljavanje, a 11 lica se zaposlilo kod šest poslodavaca.

Petrović je rekao da je još 52 lica dobilo posao kroz “Projekat podrške mrežama socijalne zaštite i zapošljavanju” za koji je drugi javni poziv zatvoren 15. novembra.

“Od ovog broja 13 lica je započelo samostalni posao, dok se još 39 lica zaposlilo kod 13 poslodavaca”, istakao je Petrović.

Projekat “Podrška mrežama socijalne zaštite i zapošljavanju” obuhvatio je nezaposlena lica u stanju potrebe i teško zapošljiva lica.

Poslodavac u ovom projektu dobija 1.500 KM po jednom licu, a za samozapošljavanje dodjeljuje se 2.500 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments