Do proljeća rješenje pitanja kolektivnog izbjegličkog centra

2

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas na Palama da nije srećan što do sada nije riješeno pitanje kolektivnog izbjegličkog centra u ovoj opštini, iako je bilo mnogo pokušaja.

„Problemi se stalno iznova rađaju i nagomilavaju, kao što je bilo kada smo počeli da rješavamo pitanje porodica poginulih boraca – prvobitno su to bile tri hiljade porodica, a sada osam hiljada“, rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da je potrebno da opština i Republika Srpska zajednički rade na izradi projekata, kako bi to pitanje bilo riješeno.

„Spreman sam da u tome pomognem“, naglasio je Dodik.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je riječ o centru u kojem je smješten mali broj lica i najavio da će ovaj problem biti riješen u narednom periodu.

„Već ove godine kreiraćemo u budžetu rješavanje tog problema“, naveo je Jugović i dodao da postoji završena projektna dokumentacija.

On je objasnio da je riječ o objektu koji postoji i kojem je potrebna sanacija.

„Očekujem da na proljeće to bude završeno“, kaže Jugović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je danas na Palama svečanom obilježavanju Dana i krsne slave ove opštine – Uspenja Presvete Bogorodice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Prođe tako 25 godina od rata, a mi još imamo kolektivne izbjegličke centre.

Jos mnogo pitanja treba da se rijesi u Palama. Najbitnija je svakako ekonomija, odnosno industrijska zona i nova radna mjesta. Gori pitanje toplane. Ulice su u losem stanju. Stadion je po pitanju sporta prioritet broj 1.