Do početka zime novi dom za samohranu majku tri djevojčice

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je danas da su lokalna vlast, Crveni krst i vlasnici paljanskih preduzeća motivisani da pomognu izgradnju kuće za samohranu majku Željku Pavlović i njene tri maloljetne kćerke, te da očekuje da bi novi dom mogao da bude gotov do početka zime.

„Imamo više materijala nego radne snage, ali ćemo to prevazići u narednom periodu. U narednih desetak dana počećemo sa zemljanim radovima, a opština Pale će pomoći oko priključaka na mreže, elektro-nstalacija, vodovoda i kanalizacije“, naglasio je Jugović.

Nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima Crvenog krsta i vlasnicima paljanskih preduzeća koji žele pomoći u izgradnji kuće za porodicu Pavlović, Jugović je rekao novinarima da su svi motivisani za realizaciju ove humane akcije, tako da vjeruje da će u tome i uspjeti.

Na prvi radni sastanak odazvalo se sedam preduzeća – „Stanišić“, „Majneks“, „Santing“, „Gips stil“, „Velike šume“ i „Beli“, te predstavnici opštine Istočni Stari Grad koji su spremni pomoći u izgradnji kuće za ovu porodicu.

Sekretar Opštinskog odbora Crvenog krsta Pale Jelena Petrović zahvalila je svim privatnim subjektima koji su se prijavili da podrže ovu humanu akciju.

„Svi su ponudili ono sa čime raspolažu i čime se njihove firme bave. Neko će ponuditi građevinski materijal, krovnu konstrukciju, prozore, neko će uraditi unutrašnje radove tako da smo započeli jednu lijepu priču o izgradnji doma za Pavloviće koja će sigurno imati srećan kraj“, izjavila je Petrovićeva novinarima.

Prema njenim riječima, treba još da se obezbijede mašine, izvođači radova i radnici koji će da zidaju objekat na zemljištu koje se nalazi u naselju Derventa, nedaleko od Pala.

Petrovićeva je pojasnila da će stambeni objekat biti oko 70 kvadrata, a radovi bi trebalo da počnu uskoro kako bi bili završeni do kraja građevinske sezone.

Direktor preduzeća „Stanišić“ Pale NJegoš Poljaković rekao je da se ovo preduzeće, zajedno sa ostalim privatnicima, odazvalo na poziv opštine da učestvuju u ovoj humanoj akciji.

Poljaković je istakao da će privatnici, u zavisnosti od djelatnosti kojom se bave, obaviti svoj dio posla kako bi ova porodica do kraja jeseni uselila u svoju kuću.

On je rekao da će firma „Stanišić“ učestvovati sa stolarijom za cijeli objekat i kompletnom ugradnjom.

Dragan Jugović, brat Željke Pavlović, zahvalio je svima na učešću u ovoj humanoj akciji, a posebno Crvenom krstu Pale koji je i pokrenuo ovu akciju.

On je naglasio da je akcija počela 13. juna, te da se nada da će to biti srećan broj za porodicu Pavlović. On je naglasio da su se glas razuma i humanost opštine Pale i njenih stanovnika pokazali na djelu.

Samohrana majka Željka Pavlović sa svoje tri kćerke živi u trošnoj i neuslovnoj kući bez ikakvih finansijskih prihoda.

(www.palelive.com / Srna)

Održan humanitarni koncert za porodicu Pavlović

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare