Do aprila igralište za odbojku na pijesku

0
Do aprila igralište za odbojku na pijesku

SOKOLAC – U opštini Sokolac, u blizini stadiona „Bara“, do aprila bi trebalo da bude završena izgradnja igrališta za odbojku na pijesku, u okviru projekta „Pravda za svako dijete“ vrijednog 7.000 KM.

Unicef i Centar za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu odobrili
su sokolačkom Udruženju mladih „Mobilijar“ projekat izgradnje igrališta za djecu u riziku i mlade koji žele da se bave sportom.

Srđan Vujović iz Centra za istraživanje politike suprotstavljanja kriminalitetu je, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima lokalne uprave na Sokocu, rekao novinarima da je ovaj projekat, iako mali u finansijskom smislu, značajan za sokolačku opštinu jer se odnosi na djecu u riziku.

„Pokušaćemo da ovu djecu afirmišemo kroz igru – odbojku na pijesku, da okupiramo njihovo vrijeme i da direktno, saradnjom sa drugim institucijama, riješimo određene probleme“, naglasio je Vujović i dodao da su rezervisana određena sredstva za trenere i motivatore koji će direktno pomoći djeci.

On je dodao da je opština Sokolac dala na raspolaganje zemljište na kojem će biti izgrađen teren, a opštinske službe su pripremile svu potrebnu dokumentaciju.

Vujović je naveo da je na današnjem sastanku razgovarano i o realizaciji pojedinih aktivnosti u vezi sa sprovođenjem akcionog plana za prevenciju maloljetničkog prestupništva u zajednici.

Član radne grupe projekta „Pravda za svako dijete“ za Sokolac Borjanka Krsmanović rekla je da će opština kao partner dati svoj doprinos u njegovoj realizaciji.

„Već smo dobili ponude za nabavku riječnog pijeska, a tokom ovog mjeseca počeće obuke koje će izvoditi profesori fizičkog vaspitanja Srednjoškolskog centra `Vasilije Ostroški` na Sokocu. Na tim terenima će već za naredni `Ilindan fest` biti održana takmičenja“, navela je Krsmanovićeva.

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare