Do 20. aprila prijave za takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

0
Do 20. aprila prijave za takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

ISTOČNO SARAJEVO – Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske danas je u Istočnom Sarajevu promovisalo ovogodišnje takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srpskoj za koje se zainteresovani srednjoškolci i studenti mogu prijaviti do 20. aprila, a nagradni fond iznosi 38.000 KM.

Za takmičenje se mogu prijaviti mladi koji imaju ekipu od najmanje tri člana i inovaciju pred realizacijom, a biće izabrani najbolji studentski i najbolji srednjoškolski tim.

„Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske želi da motiviše što više mladih inovatora da se uključe u takmičenje jer mogu da osvoje novčane nagrade, ali i da nauče kako da inovaciju predstave tržištu, kako da naprave biznis-planove i susretnu sa potencijalnim investitorima“, kaže portparol Ministarstva Dragana Rađan.

Ona je na promociji održanoj na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu istakla da je ovo 12. takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju koje se organizuje u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Rađan je podsjetila da je u okviru ovog takmičenja za 11 godina nagrađeno 86 timova sa ukupno 389.0000 KM.

Prorektor za nauku i inovacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu Siniša Berjan istakao je da je ovo takmičenje odlična inicijativa Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske i istako da će Univerzitet u ovom gradu i dalje podržavati aktivnosti čiji je cilj da mobilišu studente da povežu nauku, privredu i informacione tehnologije.

Berjan je naglasio da je bitno da se prijavi što veći broj mladih da predstave svoje ideje i da kroz ovo takmičenje steknu neophodna znanja da bi poslije svoje inovacije predstavili na tržištu i zainteresovali privrednike i ostvarili profit u Republici Srpskoj, a ne da odlaze u inostranstvo.

Prema njegovim riječima, na takmičenje se mogu prijaviti studenti svih tehničkih fakulteta, a i nekih drugih, kao i srednjoškolci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments